x

Počinje takmičenje za najbolje padobrance

Sportski aerodrom "Čenej" kraj Novog Sada biće mesto na kome će se od srede, 10. jula do nedelje, 14. jula 2013. godine, okupiti najbolji padobranci Srbije, kako bi se borili za titulu državnog prvaka. Organizatori takmičenja su Padobranski klub "Grifon" i Vazduhoplovni savez Srbije.

Pored Državnog prvenstva, predviđenog za ekipe i članove Vazduhoplovnog saveza Srbije, ujedno će se održati i Otvoreno padobransko prvenstvo, u okviru koga će učestvovati i sve ostale ekipe i takmičari iz Srbije i inostranstva, a na poziv organizatora.

Svi prijavljeni padobranci će se takmičiti u dve discipline: skokovi na cilj i figurativni skokovi, u muškoj i ženskoj, kao i u juniorskoj i seniorskoj konkurenciji. Skokovi će se izvoditi iz helikoptera Bel 212 ili aviona AN-2 i Cesne182. Trenutno je prijavljeno sedam ekipa: Aeroklub "Naša Krila" Paraćin, PE Vojske Srbije "Nebeske Vidre" 1, PE Vojske Srbije "Nebeske Vidre"2, Aeroklub "Smederevo", Padobranski klub "Grifon", Padobranski klub "Grifon" PTJ i Žandarmerija.

Organizator je predvideo sledeći program takmičenja - 8. i 9. jula se izvode trenažni skokovi; 10. jula će pored trenažnih skokova biti održan sastanak sudija, vođa ekipa i žreb, kao i pregled dokumentacije; od četvrtka 11. jula pa do nedelje 14. jula izvodiće se takmičarski skokovi u prepodnevnom terminu (06.00 - 12.00) i posle podne (17.00 - 20.30); za nedelju 14. jul u 16 časova planirano je zatvaranje takmičenja i proglašenje pobednika. Satnica takmičenja se može menjati, uzavisnosti od meteo uslova na dan izvođenja skokova.

Pored toga što će Srbija u nedelju dobiti i zvanično najbolje padobrance u države, istog dana očekuje se i proglašenje najboljih sportista na državnom prvenstvu u vazduhoplovnom jedriličarstvu koje se održava u Ečkoj, a u nedelju će biće poznati i rezultati naših juniora modelara koji trenutno učestvuju na Evropskom prvenstvu u Bugarskoj.
Datum: 10.07.2013. Autor: Milica Kljajić

PROČITAJTE JOŠ...