x

Derik Rouz oduševio Beograđane

Derik Rouz oduševio Beograđane

Adidas je u Srbiju doveo jednu od najvećih NBA zvezda današnjice, plejmejkera čuvenih Čikago Bulsa, Derika Rouza. Popularni as je, u okviru svetske turneje koju adidas organizuje u slavu košarke, posetio Beograd i družio se sa mnogobrojnim ljubiteljima basketa na velikom D ROSE eventu. Rouz groznica zavladala je među više od hiljadu fanova koji su želeli da vide svog omiljenog igrača i košarkaškog heroja u našem gradu.

Na početku druženja u Beogradu, Rouz je pozdravio veliki broj zainteresovanih predstavnika medija koji su uživali u razgovoru sa svetskom zvezdom košarke. Zvezda Čikago Bulsa na konferenciji za medije, zajedno sa adidasom i proslavljenim košarkaškim asom Žarkom Paspaljem, predstavio je D Rouz turneju čiji je cilj promocija košarke, slavljenje i razvoj ovog sporta širom sveta.

"Iznenadio sam se, jer nisam znao da imam toliko fanova u Srbiji. Velika je čast posetiti vašu zemlju. Jako sam uzbuđen, fenomenalno je videti sve ove ljude", rekao je Rouz novinarima.

Derik Rouz komentarisao je i naše sportiste "Đoković je sjajan, fascinira me, igrao sam tenis kao mlađi ali sam našao sport u kom sam bolji. Njegova želja da bude najbolji na svetu je neverovatna. Tera me da budem bolji i radim jače", rekao je Rouz, koji od srpskih igrača zna za Miloša Teodosića, Peđu Stojakovića, Vladu Divca.

Srpski košarkaš Vladimir Radmanović došao je danas da pozdravi svog klupskog igrača. "Vlada me je učio srpski, ali još uvek nisam naučio dobro da izgovorim neke reči", izjavio je Derik Rouz o svom kolegi.

"Ako volite igru, žrtvujte se i posvetite igri. Vi novinari i fotoreporteri želite da budete najbolji u tome. Isto razmišljam i ja. Želim da budem najbolji na terenu. Da budem lider, da vodim svoju ekipu. Zato je Majkl Džordan bio tako veliki.", izjavio je Rouz na kraju obraćanja medijima u Srbiji.

Nakon konferencije za medije, kako bi zauvek ovekovečio dolazak u Beograd, slavni as je ispred šoping centra Ušće u stilu prave zvezde ostavio otisak stopala, kao podsetnik na druženje sa fanovima iz Srbije.

Po završetku ceremonije ostavljanja otiska, svim ljubiteljima basketa, adidas je omogućio priliku kakva se pruža jednom u životu, da se u okviru All star takmičenja, ispred šoping centra Ušće, druže i nauče košarkaške finte upravo od Derika Rouza.

Ispred šoping centra Ušće, u okviru košarkaškog terena, specijalno kreiranog za ovu priliku, Derik Rouz je savetovao mlade igrače iz najboljih domaćih košarkaških klubova, koji su zahvaljujući svom talentu dobili priliku da budu u društvu slavnog asa.

Košarkaški superstar učestvovavao je u All-star takmičenju i pomagao mladim igračima u pogađanju trojki i izvođenju košarkaških finti, i pokazao zašto je već godinama unazad jedan od najboljih košarkaša na svetu i najmlađi igrač u istoriji NBA koji je poneo titulu MVP-a lige.

Ljubiteljima košarke, zvezda Čikago Bulsa i ambasador adidasa predstavio je i adidas patike koje nose njegov potpis, D Rose 3.5 koje i u ovoj sezoni dominiraju NBA terenom.

Beograd je jedan od sedam gradova u Evropi koji je će ovog leta ugostiti slavnog NBA asa u okviru svetske turneje koju adidas organizuje u slavu košarke. Rouz će pored Srbije posetiti, Nemačku, Španiju, Italiju, Francusku, Hrvatsku i Veliku Britaniju gde će zajedno sa adidasom promovisati košarku i pružiti priliku mladim generacijama da osete čari D ROSE igre i uvere se kako je put do uspeha moguć.

Uvrštavanje Beograda među evropske prestonice koje će posetiti ovaj superstar moderne košarke,  potvrđuje da je u našoj zemlji košarka oduvek bila najvoljeniji sport, a euforija koju je izazvala njegova poseta među fanovima basketa pokazala je da će tako i ostati.Datum: 09.07.2013. Autor: Dušica Radojković

PROČITAJTE JOŠ...