x

Sa dve posade u Austriju

 Sa dve posade u Austriju
Na Srebrnom jezeru održana Izborna regata za Svetsko prvenstvo za seniore do 23 godine i testiranje kanditata za svetska prvenstva juniora u Litvaniji i seniora u Južnoj Koreji. - Sjajan rezultat juniora Andrije Šljukića u skifu, nastavlja se borba za sastav seniorskog teškog četverca za planetarni šampionat.

Srpska veslačka reprezentacija je u subotu i nedelju, 29. i 30. juna 2013, na Srebrnom jezeru imala važna testiranja pred takmičenja koja je očekuju u nastavku sezone. Održana je Izborna regata za dopunu sastava za Svetsko prvenstvo za seniore do 23 godine koje će se održati Otenšajmu (Austrija) od 24. do 28. jula i za koje su svoje mesto u nacionalnom timu već obezbedili Radoje Đerić i Miloš Vasić u dvojcu bez kormilara i Aleksandar Filipović u skifu. Tri prijavljena dubl skula su veslala tri trke ali nijedna od njih nije ispunila niti kriterijumsku niti rezultatsku normu za planetarni šampionat.

- Nažalost nijedan od tri čamca nije uspeo da se pridruži dvojcu bez kormilara Radoje Đerić, Miloš Vasić i skifu Aleksandar Filipović koji su se ranije izborili za učešće na Svetskom prvenstvu za mlađe seniore. Najbliži cilju bio je dubl skul iz Čuruga Jošić, Jovanović ali je njihov rezultat bio za više od pet sekundi slabiji od norme za učešće na ovom takmičenju - kazao je selektor veslačke reprezentacije Srbije Nebojša Ilić.

Uporedo sa Izbornom regatom za šampionat u Austriji na Srebrnom jezeru izvršeno je i testiranje kandidata za sastav juniorske i seniorske reprezentacije za svetska prvenstva u Trakaiju (Litvanija), odnosno Čung Juu (Južna Koreja) u avgustu.

- Junior Andrija Šljukić je pokazao da je izvanrednoj formi budući da je u skifu postigao najbolji rezultat računajući i vremena seniora. Odličan utisak kada su juniori u pitanju ostavio je dvojac bez kormilara Aleksandar Beđik, Igor Lončarević, a na visini zadatka bio je i drugi juniorski dvojac Aleksa Stanković, Viktor Pivač. Kod seniora smo imali test trku dvojaca bez kormilara za sastav teškog četverca za Svetsko prvenstvo u Južnoj Koreji. Najbolji je bio dvojac Đerić, Vasić koji je tako pokazao da će "pucati" na visok plasman na planetarnom šampionatu za mlađe seniore. I ostala tri dvojca Miloš Tomić, Goran Jagar, zatim Miljan Vuković, Veselin Savić i Jovan Jovanović, Ivan Ostojić su postigli dobre rezultate. S obzirom da je razlika između ova četiri čamca u tri sekunde i dalje smo daleko od odluke kojih četiri veslača će biti u sastavu teškog četverca u Južnoj Koreji - zaključio je Ilić.Datum: 02.07.2013. Autor: N/A N/A

PROČITAJTE JOŠ...