x

Skupština RSS-a prihvatila predlog UO o sistemu takmičenja

Skupština RSS-a prihvatila predlog UO o sistemu takmičenja
Na četvrtoj (vanrednoj) sednici Skupštine Rukometnog saveza Srbije, koja je danas održana u Hotelu M, jedna od tema dnevnog reda bilo je razmatranje i usvajanje sistema takmičenja kroz izmenu i dopunu Pravilnika o rukometnim takmičenjima.

Od 80 delegata, Skupštini je prisustvovalo njih 66, koji su većinom glasova, odlučili da prihvate zvaničan predlog 1, Upravnog odbora o sistemu takmičenja.

Upravni odbor Rukometnog saveza Srbije na 9. redovnoj sednici održanoj 20. juna 2013. godine usvojio je konačan predlog sistema takmičenja, na kojoj je većina članova Saveza podržala predlog broj 1, po kome će od naredne sezone u Super ligi igrati 12 ekipa, dok će se Vojvodina i Partizan uključiti u drugom delu takmičenja. O prvaku države odlučivaće plej of, a o kandidatima za ispadanje plej aut.

"Smanjenje lige uticaće na kvalitet i pripremljenost klubova za viši stepen takmičenja. To će dati mogućnost klubovima da se istaknu, a oni koji su spremni da se izbore da igraju u Super ligi, i finansijski i igrački, ostvare vrhunske rezultate i naprave kvalitetne igrače", istakao je predsednik RSS-a, Velimir Mrajanović. On je dodao da će se o sistemu takmičenja mlađih kategorija odlučivati na narednoj sednici Skupštine RSS-a na jesen.

Inicijativa je da se u narednom periodu veća pažnja posveti radu u mladjim kategorijama. Profesionalna obuka za bivše reprezentativce koji bi imali priliku da nauče o trenerskom pozivu i da ubrzano dođu do licenci. Deo seminara biće organizovan na regionalnom nivou, jer 90 odsto trenera neće voditi velika takmičenja. Ono na čemu treba da se radi jeste da literatura koju koriste treneri bude istaknuta na sajtu, posebno napravljenom za tu svrhu, kako bi početnici mogli da koriste te materijale i da se obrazuju.

 Datum: 28.06.2013. Autor: Aleksandra Adžić

PROČITAJTE JOŠ...