x

Uspešan vikend za modelare i paraglajderiste

Uspešan vikend za modelare i paraglajderiste
Proteklog vikenda dobili smo nove državne prvake u vazduhoplovnom modelarstvu i pobednike 3. kola paraglajding lige u preciznom sletanju, koji su se sastali na različitim terenima od petka 21. juna do nedelje 23. juna.

U Aradcu kod Zrenjanina 23. juna održano je Otvoreno državno prvenstvo u vazduhoplovnom modelarstvu u klasama F1A, F1B i F1C. Organizator Aeroklub "Franjo Kluz" iz Zemuna ugostio je oko 30 takmičara. U klasi F1A državni prvak postao je Nenad Batoćanin iz AK "Wing", dok je drugo mesto osvojio Andrija Pešić iz AK "Trstenik" i treće mesto Milan Radović iz istog kluba. Andrija Pešić je ujedno bio i najbolji u juniorskoj konkurenciji, pored drugoplasiranog Ognjena Matića iz AK "Trstenik" i trećeplasiranog Danila Runića iz AK "Nova Pazova". Ekipno je AK "Trstenik" osvojio prvo mesto. U klasi F1B prvu poziciju je zauzeo Radoje Blagojević iz AK "Nova Pazova", drugo mesto Bojan Gostojić iz AK "Zrenjanin" i treće mesto Uroš Zorić iz AK "Nova Pazova". Bojan i Uroš su zauzeli prvu i drugu poziciju u juniorskoj konkurenciji, ispred trećeplasiranog Filipa Markovića iz AK "Franjo Kluz" iz Zemuna.

U klasi F1C državni prvak je postao Živa Kovački iz AK "Nova Pazova". Drugo mesto je osvojio Ferenc Bači iz AK "Sombor", a treće mesto je pripalo Branku Bjeliću iz AK "Wing".

Ovo državno prvenstvo je bilo pravo sučeljavanje mladosti i iskustva. Sastav takmičara je bio tako raznolik da su s jedne strane nastupili početnici (Ognjen Matić, Danilo Runić i Uroš Zorić) i mladi seniori kao njihovi treneri (Mirko Pešelj), a sa druge strane iskusni reprezentativci (Radoje Blagojević, Svetozar Gostojić, Stevan Janović) i doajeni ovog sporta (Svetozar Jovin, Ferenc Bači).

Ognjenu Matiću iz AK "Trstenik" i Danilu Runiću iz AK "Nova Pazova" ovo su bili prvi nastupi u klasi F1A u karijeri. Ognjen je novi izdanak trsteničke škole koju vodi iskusni Zoran Živković. Danilo je već poznat u modelarskim krugovima i sjajnim rezultatima koje postiže i među juniorima i seniorima.

S obzirom da su vrhunske kategorije F1A, F1B, F1C poslednjih godina u krizi zbog nedostatka takmičara, svi su se na ovom državnom prvenstvu posebno radovali novim juniorima.S druge strane, u subotu 22. juna piloti paraglajdera su imali svoje takmičenje, kada je održan "Vidovdanski kup" u Kosovskoj Mitrovici. Takmičilo se u disciplini precizno sletanje paraglajderom u okviru trećeg kola lige Srbije. Došlo je do malih promena u plasmanu, te je na prvom mestu zablistalo "novo" ime. Prvo mesto je osvojio Ivan Pavlov iz AK "Delta" iz Kanjiže. Drugu poziciju je zauzeo Goran Đurković iz PK "Berkut" iz Vršca, a treće mesto je osvojio Darko Pantić iz KSL "Ares" iz Beograda. Sledeće kolo lige u ovoj disciplini sledi početkom avgusta u Prijepolju, u organizaciji PK "Beli Anđeo".Datum: 26.06.2013. Autor: Milica Kljajić

PROČITAJTE JOŠ...