x

Vicešampioni Evrope u grupi sa Francuskom, Poljskom i Rusijom

 Vicešampioni Evrope u grupi sa Francuskom, Poljskom i Rusijom
Danas (21. jun 2013.) je u danskom gradu Herningu održan žreb za predstojeće Evropsko prvenstvo u rukometu za muškarce. Nakon izvlačenja Srbija se našla u grupi C zajedno sa reprezentacijama Francuske, Poljske i Rusije. Evropska rukometna federacija svrstala je prošle nedelje našu selekciju u prvi šešir, kao jednog od favorita na ovom takmičenju, zajedno sa reprezentacijama Danske, Hrvatske i Španije, što je samo dalo potvrdu dosadašnjim rezultatima kako reprezentacije, tako i novom selektoru Ljubomiru Vranješu.

"Svaka ekipa iz grupe je dobra. Francuska je jedna od najboljih poslednjih godina, Poljska ima vrlo dobar tim, Rusija takođe, njih znamo. Svaku ekipu koja se kvalifikovala na Evropsko prvenstvo čine kvalitetni i iskusni igrači, ali ako hoćemo nešto da napravimo treba doste sreće i volje. Mi smo isto dobri, tako da se nadam da ćemo to i pokazati na EP u Danskoj " rekao je selektor muške rukometne reprezentacije, Ljubomir Vranješ.

"Teška grupa za nas. O Francuskoj ne treba pričati, to je reprezenatcija koja je obeležila poslednjih sedam, osam godina rukometa. Selekcije Poljske i Rusije su selekcije koje nama po stilu igre možda najviše odgovaraju, zadovoljan sam što su sa nama u grupi. Nismo razmišljali da dobijemo ovu grupu, ali svakako ako želimo da napravimo nešto moramo da igramo isto kao i u Beogradu", istakao je Marko Vujin, reprezentatiovac Srbije.

Pored grupe C u kojoj  se nalazi Srbija, preostalih 12 selekcija su raspoređene na sledeći način:

Grupa A: Danska, Češka, Makedonija, Austrija
Grupa B: Španija, Island, Mađarska, Norveška
Grupa D: Hrvatska, Švedska, Belorusija , Crna Gora
Evropsko prvenstvo u rukometu za muškarce održava se u Danskoj, od 12. do 26. januara 2014. godine u četiri grada Alborgu, Arhusu, Herningu i Kopenhagenu

 


Datum: 24.06.2013. Autor: Aleksandra Adžić

PROČITAJTE JOŠ...