Katarina Maricki 32. u kvalifikacijama za OI mladih

Autor fotografije: Nikola Marić

Katarina Maricki zauzela je 32. mesto vazdušnim pištoljem na drugom evropskom kvalifikacionom turniru za Olimpijske igre mladih (Buenos Ajres, 6 – 8. oktobar). Turnir je održan u Đeru, kao uvertira takmičenjima na Evropskom prvenstvu vazdušnim oružjem, koja startuju u utorak.


Učesnice su u osnovnom delu takmičenja pucale 40 dijabola (a ne 60 po pravilima uvedenim 1. januara 2018.), jer je kvalifikacioni ciklus  počeo prošle godine, kad su na snazi bila stara pravila.


Katarina Maricki, jedina predstavnica Srbije na turniru, je „ubila“ 364 kruga. Članica družine „Živko Relić Zuc“ iz Sremske Mitrovice je u konkurenciji blizu 50 takmičarki zauzela 32. mesto.


Na OI mladih učestvovaće svega 80 strelaca, po dvadeset u svakoj disciplini (vazdušna puška i pištolj za mlađe juniore i mlađe juniorke). Jedna zemlja ne može da ima više od jednog predstavnika po disciplini,  a Srbija je izborila dva mesta, jer kvote su na prvom kvalifikacionom takmičenju za evropski kontinent, održanom lane u Bakuu, ispunili Đorđe Savić i Marija Zavišić (oboje puška). Na turniru u Bakuu, kao i u Đeru, podeljene su samo po tri „olimpijske vize“ po disciplini.


Medalje na Evropskom prvenstvu su „na meti“ strelaca od utorka. Prekosutra, prvog dana takmičenja, na vatrenu liniju izlazi šestoro srpskih juniora. Puškom će se u pojedinačnoj konkurenciji nadmetati: Marija Malić, Ivana Marić, Marija Zavišić, Đorđe Savić, Veljko Ilić, Aleksa Mitrović. Na programu će biti i juniorski miks pištoljem, ali Srbija u ovom nadmetanju neće imati ekipu, jer sem Katarine Maricki, nemamo predstavnike pištoljem u omladinskoj konkurenciji.


Kvalifikacije za OI mladih, vazdušni pištolj, mlađe juniorke, finale: 1. Glorija Fernandez (Španija) 233,7, 2. Jana Enina (Rusija) 233,0, 3. Vanesa Siger (Nemačka) 213,1... Kvalifikacije: 1. Đulija Kampostrini (Italija) 381... 32. Katarina Maricki 364...


Datum: 18.02.2018. Autor: Streljački savez Srbije

PROČITAJTE JOŠ...

LISTA KOMENTARA

Trenutno nema komentara u sistemu

OSTAVITE VAŠ KOMENTAR

Ime:
Prezime:
Tekst komentara:

POGLEDAJTE JOŠ I...

POVEZANI DOGAĐAJI...

POVEZANE VESTI...

AKCIJE

Ako podjednako volite sport i da pišete o njemu, odnosno znate nešto novo i zanimljivo o nekoj sportskoj temi,  a uz to želite da svoje znanje iz oblasti sporta nesebično podelite sa drugima, javite nam se. Čekamo Vas!
Zanimaju Vas informacije o određenoj sportskoj manifestaciji (turniru, prvenstvu, akciji, seminaru, itd.), pogledajte najave aktuelnih sportskih manifestacija u okviru našeg Sportskog kalendara...
Ukoliko vodite neku sportsku organizaciju (savez, klub, asocijaciju i sl.) ili ste organizator neke sportske manifestacije (turnir, akcija, seminar, sl.) i želite da je medijski promovišete, odnosno sa njom upoznate širu javnost, Savremenisport.com može postati Vaš Medijski partner...
Osetite deo atmosvere sa najzanimljivijih već održanih sportskih manifestacija putem slika koje smo zbog Vas zabeležili u okviru Foro galerije...