x

Kujundžić povređen, sezona, možda, gotova

Kujundžić povređen, sezona, možda, gotova

Juniorski reprezentativac Srbije Subotičanin Alen Kujundžić, koji u ovoj sezoni kugla za šampiona Hrvatske, splitski Mertojak, povredio se na utakmici  11. kola Prve lige Hrvatske na gostovanju Velebitu i nije igrao u gradskom derbiju u 12. kolu protiv splitskog Poštara!

- U prvom setu  protiv Velebita nagazio sam loše i uklještio mi se nerv. Nismo imali rezervu, pa sam odigrao meč do kraja, sa druge noge, i oborio 529 čunjeva – kaže Kujundžić.-  Bio sam kod lekara, počeli smo terapiju…

Kakve su prognoze?

- Kako sada stvari stoje, sezona je, možda,  gotova. Takođe, pod velikim znakom pitanja je i moje učešće na pojedinačnom i ekipnom juniorskom šampionatu sveta u maju u Klužu u Rumuniji. Biće mi veoma žao ako ne budem mogao da pomognem u pohodu na peto svetsko uzastopno omladinsko zlato Srbije…

Kujundžić je prošle sezone igrao za subotički Spartak 024 i izuzetno doprineo da  osvoji prvo mesto u Prvoj ligi Srbije - grupa Vojvodina i plasira se u Super ligu Srbije. U Mertojaku je odigrao 11 utakmica i nalazi sa na 29. mestu  na rang listi najboljih igrača Prve lige Hrvatske. Na gostovanju je imao prosek od 573 čunja, na domaćim stazama 597 čunjeva. Ima četvrti prosek u ekipi. Najbolji rezultat sezone zabeležio je u prvom delu prvenstva protiv Poštara - 645 čunjeva.

Na svetskoj rang listi za gran pri turnire nalazi se na devetom mestu. U januaru prošle godine osvojio je drugo mesto na turniru za svetsku rang listu u Segedinu.

Kujundžić je  učestvovao i u osvajanju juniorskih svetskih titula Srbije 2014. i 2016.  Ima i pojedinačno svetsko kadetsko srebro u sprintu 2013.  Pobednik je kadetskog Svetskog kupa 2014.  i na tom takmičenju sa Kristinom Ljubenković pripala mu je bronza. Sa Herminom Lukač 2016. bio seniorski šampion Srbije u miksu. Sa Nemanjom Musolinom okitio se titulom juniorskog prvaka Srbije u tandemima za 2017. Bio je 2016. i  omladinski šampion Srbije u kombinaciji i drugi pojedinačno – klasik. Juniorski prvak pojedinačno – za kombinaciju bio je i 2015.

Datum: 06.02.2018. Autor: Kuglaški savez Srbije

PROČITAJTE JOŠ...