x

Tim Srbije doputovao u Pjongčang na XXIII ZOI

Tim Srbije doputovao u Pjongčang na XXIII ZOI Foto: OKS

Tim Srbije doputovao je u Pjongčang u Južnoj Koreji gde će učestovati na 23. Zimskim Olimpijskim igrama (XXIII ZOI).


Zimske Olimpijske igre predstavljaju važan međunarodni sportski događaj koji se održava svake četiri godine. Prve Zimske Olimpijske igre održane su 1924. godine u gradu "Chamonix" u Francuskoj.


23. Zimske Olimpijske igre održaće se u periodu od 09. do 25. februara 2018. godine, u novo izgrađenom Olimpijskom selu u Pjongčang-u (Južna Koreja), u organizaciji Organizacionog komiteta Pjongčang-a i Međunarodnog Olimpijskog komiteta (MOK).


Programom 23. Zimskih Olimpijskih igara predviđeno je održavanje 102 takmičenja u 15 zimskih sportskih disciplina (7 zimskih sportova), uz učešće oko 2500 takmičara/ki iz 90 zemalja.


Tim Srbije na 23. Zimskim Olimpijskim igrama čine sportisti Nevena Ignjatović, Marko Vukićević, Marko Stevović i Damir Rastić koji će nastupiti u alpskom skijanju i skijaškom trčanju. Takmičare će pratiti treneri Miloš Tomić, Matic Jeraša i Tihomir Milosavljević, a u Misiji OKS u olimpijskom selu biće još i Šef Misije, Damir Štajner i dr. Goran Vasić zadužen za medicinsku brigu o članovima Olimpijskog tima Srbije. Sportiste je na aerodromu dočekao Šef misije, Damir Štajner nakon čega su se smestili u Olimpijsko selo Pyeongchang Mountain Cluster. (Izvor: OKS).


Datum: 06.02.2018. Autor: Marko Skorić

PROČITAJTE JOŠ...