x

Srbiji dva zlata i jedno peto mesto na SJO

Srbiji dva zlata i jedno peto mesto na SJO

Danas je završeno otvoreno prvenstvo Slovenije za juniore u skvošu. Naša mala ekspedicija u kategorijama ispod 13, 15 i 17 godina vratila se u Srbiju sa dva prva mesta i jednim petim. 

Naši junaci su pobedili u 13 od ukupno 14 odigranih mečeva. Mihailo Conic je u kategoriji BU 13 došao do zlata neporažen, a u finalu je pobedio austrijanca Samuela Vinklera rezultatom 3:1 u setovima (11-8, 7-11, 11-6, 11-5). Anđela Vrgotić, državna šampionka Srbije za juniore je u svojoj grupi GU 17 u finalu bila bolja od bugarske takmičarke Kaline Coneve rezultatom 3:0 u setovima i tako osvojila još jedno zlato za našu zemlju. Najveća nada srpskog skvoša u ženskoj kategoriji, Jovana Krstonošić osvojila je peto mesto u najtežoj kategoriji turnira GU 15 i tako stavila tačku na uspešnu ekspediciju u Sloveniji. 

Ovaj uspeh je još veći ako imamo u vidu da je ovogodišnje prvenstvo u Ljubljani bilo najveće u istoriji slovenačkog skvoša sa 87 učesnika iz 10 zemalja. 

Ovo je možda i poslednji turnir koji igraju naši juniori obzirom da je Skvošlend klub, jedini beogradski skvoš klub, od 1.2.2018. godine zatvoren i da mali skvošeri Srbije praktično nemaju više nikakvu mogućnost da se bave ovim sportom.


Datum: 06.02.2018. Autor: Čedomir Vitorović

PROČITAJTE JOŠ...