x

6. Sajam sporta oborio sve rekorde

6. Sajam sporta oborio sve rekorde

Šesti međunarodni Sajam sporta pod sloganom “Srbija, zemlja sporta”, svečano je zatvoren sinoć na Beogradskom sajmu. Ovogodišnji Sajam oborio je sve rekorde u organizaciji i posećenosti i još jednom potvrdio status vodeće sportske manifestacije u regionu.


Tokom tri dana, ministar omadine i sporta Vanja Udovičić i naši proslavljeni sportisti, aktivno su učestvovali i takmičili se na Sajmu, ali i družili sa najmlađima. Na preko 20 terena za aktivaciju, poligonu za atletiku i kros fit, trambulini, tatamiju za borilačke sportove, streljani, predstavljeni su svi sportovi. Održani su besplatni seminari za sportske radnike,i veliki broj sportskih radionica, predavanja i edukacija o sportu i  besplatna zdravstvena testiranja.


“Mi smo zemlja sporta i ove godine smo imali tri šampionska dana na Sajmu sporta. Trudimo se da pratimo trendove pa tako posetiocama nudimo priliku da se oprobaju u sportovima nove generacije. Najvažnije od svega je to što je sve veći broj dece koja se bave sportom i sve je više mladih ljudi koji svoje uzore vide u sportskim herojima današnjice. Zbog toga verujemo da na pravi način, gradimo zdraviju i srećniju budućnost” – izjavio je Nemanja Svjetlićić, direktor Sajma sporta.


Sajam sporta se tradicionalno održava na Beogradskom sajmu u organizaciji Sportskog saveza Srbije, a pod pokroviteljstvom Ministarstva omladine i sporta Republike Srbije.


Na Sajmu sporta učestvovalo je 150 teritorijalnih sportskih saveza, 87 nacionalnih granskih saveza, najvažnije sportske visokoškolske ustanove i predstavnici najznačajnijih sportskih institucija u zemlji. Pored svih sportskih saveza na Sajmu sporta su se predstavili i mnogobrojni izlagači sportske opreme, hrane i suplemenata.


Datum: 28.11.2017. Autor: Sportski savez Srbije

PROČITAJTE JOŠ...