x

Sjajna promocija badmintona na Sajmu sporta

Sjajna promocija badmintona na Sajmu sporta Autor fotografije: Milan Rašić

U Hali 1 Beogradskog sajma od 24. do 26. novembra 2016, u organizaciji Sportskog saveza Srbije i Ministarstva omladine i sporta, održan je Šesti međunarodni sajam sporta na kojem je Badminton savez Srbije ponovo odigrao jednu od značajnijih uloga. Na originalno “oslikanom” štandu Badminton saveza Srbije brojni posetioci su od reprezentativaca, trenera i rukovodstva Saveza sva tri dana Sajma dobili sve bliže informacije o ovom olimpijskom sportu. Kao i prethodnih godina, i ove je profesionalni badminton teren, koji se nalazio na jednoj od centralnih pozicija u hali, privukao ogromnu pažnju posetioca. Uz asistenciju trenera i igrača stotine mališana, ali i onih odraslih, latilo se badminton reketa i nakratko uživalo u svim čarima ovog divnog sporta, a nema sumnje da će neki od njih krenuti stopama Luke Milića, Sergeja Lukića, Marije Sudimac i ostalih uspešnih srpskih badmintonaca i badmintonki. Među onima koji nisu uspeli da se odupru zovu badminton igre bili su i ministar omladine i sporta Vanja Udovičić, ministar odbrane Aleksandar Vulin, državni sekretar u Ministarstvu omladine i sporta Predrag Peruničić, pomoćnik ministra omladine i sporta Darko Udovičić i dr.


Ovogodišnji Sajam sporta okupio je preko 80 nacionalnih granskih sportskih saveza, brojne teritorijalne sportske saveze, predstavnike sportskih udruženja, visokoškolskih ustanova, proizvođača sportske opreme i suplemenata, kao i krovnih sportskih institucija u našoj zemlji – Ministarstva omladine i sporta, Sportskog saveza Srbije, Univerzitetskog sportskog saveza Srbije, Zavoda za sport i medicinu sporta Republike Srbije, Antidoping agencije Republike Srbije, Paraolimpijskog komiteta Srbije, Pokrajinskog sekretarijata za omladinu i sport, Sekretarijata za omladinu i sport grada Beograda… Za vreme trajanja Sajma održana su i dva izuzetno sadržajna i značajna seminara. Na XII nacionalnom seminaru Sportskog saveza Srbije BASS su predstavljali predsednik Upravnog odbora Radomir Jovović, član Upravnog odbora Radomir Kosojević i glavni trener badminton reprezentacija Srbije Milan Barbir, koji je, uz trenera reprezentacije Nikolu Mijačića, bio učesnik i Seminara za stručno usavršavanje trenera i doktora nacionalnih granskih saveza. Takođe, u okviru Šestog međunarodnog sajma sporta univerzitetski sport je imao veoma značajno predstavljanje uz isticanje Evropskih univerzitetskih igara Beograd 2020, na kojima će se na takmičarskom programu naći i badminton kao jedan od osnovnih sportova.

“Sajam sporta je u potpunosti ispunio sva naša, a siguran sam, i očekivanja brojnih posetioca. Ministarstvo omladine i sporta i Sportski savez Srbije su, uz aktivno učešće i veliko zalaganje brojnih saveza i drugih sportskih udruženja, organizacija i kompanija, ponovo napravili sjajan događaj kojem Badminton savez Srbije pristupa kao prazniku srpskog sporta. Sve smo učinili da fantastične rezultate koje postižemo na takmičarskom i organizacionom polju na upečatljiv način predstavimo javnosti. Teren za badminton je bio među najposećenijim takmičarskim borilištima, veoma sadržajan štand je izazivao veliku pažnju čemu su posebnu draž dali mečevi prenošeni uživo sa Evropskog prvenstva na kojem nastupaju naši Sergej Lukić i Marija Sudimac. Zahvaljujući Ministarstvu omladine i sporta, Badminton savez Srbije sa uspehom završava formiranje Nacionalnog badminton centra na Adi Ciganliji, na šta je stavljen akcenat tokom predstavljanja naših aktivnosti na Sajmu sporta.”, izjavio je Radomir Jovović, predsednik UO Badminton saveza Srbije.


Datum: 28.11.2017. Autor: Badminton savez Srbije

PROČITAJTE JOŠ...