x

Upečatljiva promocija veslanja na Sajmu sporta

Upečatljiva promocija veslanja na Sajmu sporta Foto: VSS

Opis učešća Veslačkog saveza Srbije na Šestom međunarodnom Sajmu sporta, koji je od 24. do 26. novembra 2017, održan u Hali 1 Beogradskog sajma, mogao bi da stane u svega tri reči – upečatljivo i originalno... I ovogodišnji reviju srpskog sporta VSS i veslanje su iskoristili na najbolji način snažno promovišući vrednosti, rezultatska dostignuća i organizacionu snagu jednog od najstarijih olimpijskih sportova. Petak i subota su iskorišćeni za svojevrsno zagrevanje za nedelju kada je veslanje veći deo dana bio u centru pažnje posetioca Sajma. “Okupacija” štanda VSS je krenula od jutarnjih časova, a dostigla je vrhunac oko podneva, kada su svi sa nestrpljenjem očekivali beogradski derbi štafeta na ergometru 4x500 m u kojem su se za zvanje najboljeg prestoničkog kluba borili Crvena zvezda, Partizan, Grafičar, Galeb i Sava.

U okršaju ženskih ekipa, koju su činile po jedna pionirka, kadetkinja, juniorka i seniorka i koji je prenošen uživo preko velikog video bima u Hali 1, uz komentar poznatog TV voditelja Predraga Milinkvića, ubedljivu pobedu odnela je Crvena zvezda. Ekipa u sastavu Minja Vizi, Iva Lazić, Maša Bezbradica i Jovana Arstić trijumfovala je s ukupnim vremenom 6:44.90. Drugo mesto s rezultatom 7:01.50 pripalo je Grafičaru (Jelena Debeljković, Andrijana Mijailović, Jovana Atanasković, Milica Vodogaz), treće (7:15.80) Savi (Anja Marinković, Jelena Trivan, Anja Radinović, Ljubica Simanić), četvrto (7:18.20) Galebu (Saška Mićić, Anđa Simić, Jovana Minčić, Katarina Ćirić), a peto (7:19.40) Partizanu (Ljubica Tešmanović, Maša Bugarski, Aleksandra Dinčić, Lenka Protić). Veslačice su napravile odličnu uvertiru za duel veslača koji je, čini se, privukao još veću pažnju. Na prostoru oko štanda VSS tiskao se ogroman broj ljudi koji su želeli da isprate nastup na ergometru brojnih reprezentativaca naše zemlje. Bitku su otvorili pioniri, nastavili kadeti i juniori, a završili seniori, uz bodrenje kakvo se pre viđa na fudbalskim derbijima. Prenos na video bimu i stručan komentar Milinkovića i u ovom duelu štafeta nisu izostali, a uz ovacije svojih kluspkih drugara do trijumfa je ponovo stigla Crvena zvezda. Aleksa Mohora, Slavko Savić, Veljko Milovanović i Dušan Slavnić s rezultatom 5:39.30 pobedili su ispred Partizana (Mihailo Petrović, Petar Simeunović, Pavle Lijeskić, Nenad Beđik) koji je postigao vreme 5:43.50. Treće mesto (5:59.60) pripalo je Grafičaru (Nemanja Udović, Nikola Kolarević, Veljko Džopalić, Vukašin Pivač), Galeb (Vukašin Rebić, Marko Socio, Nikola Srebro, Ozren Petrović) je bio četvrti (6:10.20), a Sava (Luka Delić, Aleksa Momčilović, Dimitrije Sečuljski, Luka Đorđević) je takmičenja završila kao peta (6:39.40).

    style="display:block; text-align:center;"
    data-ad-layout="in-article"
    data-ad-format="fluid"
    data-ad-client="ca-pub-3680394444982515"
    data-ad-slot="6919562611">


Zlatne medalje veslačicama Crvene zvezde uručio je nekadašnji olimpijac Radoje Đerić dok je “crveno-bele” veslače “krunisao” predsednik Izvršnog odbora VSS Viktor Nikolić. Ubrzo nakon beogradskog derbija VSS se predstavio video prezentacijom kojom je podsetio na neke od najvećih uspeha našeg sporta u 2017, u kojoj su osvojene brojne medalje na najznačajnijim međunarodnim takmičenjima, između ostalog tri odličja na svetskim kupovima, svetska medalja, evropsko odličje, pet balkanskih medalja... Tačku na sjajan nastup VSS na Sajmu sporta predstavljala je poseta našem štandu ministra omladine i sporta Vanje Udovičića i njegovih saradnica i direktora Sajma sporta Nemanje Svijetličića, inače člana Izvršnog odbora VSS. Ni oni nisu mogli da odole zovu simulacije veslanja. Zajedno sa predsednikom Izvršnog odbora VSS Viktorom Nikolićem, generalnim sekretarom VSS Nebojšom Jevremovićem i reprezentativcem Nenadom Beđikom izveslali su par stotine metara na ergometru...

– Prezadovoljni smo učešćem i na ovogodišnjem Međunarodnom sajmu sporta, a ovom prilikom čestitam i zahvaljujem Sportskom savezu Srbije i Ministarstvu omladine i sporta na sjajnom događaju. Veslački savez Srbije je uz pomoć spozora i prijatelja imao jedan od najslikovitijih štandova, a sva tri dana Sajma sporta se maksimalno potrudio, a, nadam se, i uspeo u tome da što većem broju posetioca promoviše sve čari našeg sporta. Ove godine smo prvi put na Sajmu sporta organizovali beogradski derbi štafeta, a po odazivu i prisustvu publike ovo takmičenje na erometrima se pokazalo kao pun pogodak. S obzirom na veliku gužvu naredne godine ovaj derbi ćemo morati da organizujemo na nekom terenu sa tribinama. Sve u svemu sa mnogo utisaka odlazimo sa ovogodišnjeg Sajma sporta, a vidimo se i dogodine – kazao je Nebojša Jevremović.

Inače, na Sajmu sporta štand VSS posetili su svi reprezentativci Srbije koji su bili u mogućnosti da dođu, mnogobrojni predstavnici srpskih klubova, kao i brojni sportski poslenici iz drugih sportova.


Datum: 27.11.2017. Autor: Veslački savez Srbije

PROČITAJTE JOŠ...