x

Na seminaru na Sajmu sporta 13 kuglaških trenera

Na seminaru na Sajmu sporta 13 kuglaških trenera

Seminar za stručno usavršavanje trenera i doktora nacionalnih granskih saveza održan je u toku Sajma sporta u Beogradu i prisustvovalo je 13 kuglaških trenera koji su, potom, obišli i štand Kuglaškog saveza Srbije.

Seminar, koji je obuhvatao brojne i veoma interesantne teme sa uglednim predavačima, pratili su Marija Kresović, Marija Krstić, Katica Sekereš, Zita Tokai, Nada Komanov, Radenko Petrović, Boris Lukač, Rajko Rajak, Dragan Dragićević, Ljubomir Štetin, Rajko Mandić, Vojko Pavlović i Miloš Milivojević.

Domaćini na štandu bili su im predsednik i potpredsedndik Kuglaškog saveza Srbije Uroš Dragojlović i Zoran Stanojević sa saradnicima.

Delegacija KSS, u kojoj su bili predsedik Uroš Dragojlović, generalni sekretar Vojko Pavlović i trener iz Bačke Topole Miloš Milivojević, posetila je i štand  Fakulteta za sport „Univerziteta Uniom – Nikola Tesla“ iz Beograda sa kojim Kuglaški savez Srbije ima dugodišnju i veoma uspešnu saradnju na polju obrazovanja i usavršavanja stručnjaka. Dekan profesor  Ivanka Gajić je u razgovoru istakla značaj školovanja stručnjaka i savremene nauke u sportu i da bez kvalitetnog trenerskog kadra nema ni uspeha na međunarodnom planu.

Sajam sporta zatvoren je u nedelju. Organizovao ga je Sportski savez Srbije  pod pokroviteljstvom Ministarstva omladine i sporta Srbije. Moto je bio  „Srbija - zemlja sporta“. Procenjeno je da je poseta bila bolja od prošlogodišnje kada je sajam obišlo 60.000 posetilaca.


Datum: 27.11.2017. Autor: Branimir Vasić

PROČITAJTE JOŠ...