x

Strelci iz svetskog vrha na otvaranju Sajma sporta

Strelci iz svetskog vrha na otvaranju Sajma sporta

Na Beogradskom sajmu danas je počeo Sajam sporta,  pod sloganom "Srbija - zemlja sporta".


Manifestaciju je svečano otvorio Vanja Udovičić, ministar omladine i sporta. Goste su pozdravili i Aleksandar Šoštar, predsednik Sportskog saveza Srbije, Borislava Perić Ranković, osvajač zlatne medalje u stonom tenisu na Paraolimpijskim igrama, i Davor Štefanek, olimpijski prvak u rvanju.


Streljaštvo su na ceremoniji otvaranja predstavljali seniorski i omladinski reprezentativci, takmičari iz svetskog i evropskog vrha. U defileu sportista su učestvovali skoro svi olimpijci, ujedno i osvajači medalja sa velikih takmičenja ove godine. Tablu SSS nosila je Andrea Arsović, a streljaštvo je predstavljalo još petoro olimpijaca Damir Mikec, Milutin Stefanović, Dimitrije Grgić, Bobana Veličković, Milenko Sebić, kao i Dragana Todorović, Duško Petrov i nekoliko juniorskih rerezentativca. Uz strelce na štandu Streljačkog saveza Srbije su bili i predstavnici SS Srbije, treneri, članovi stručnih komisija...


Kao i obično štand streljačke organizacije je među onima koji privlače najveću pažnju, jer posetioci imaju prilike da se oprobaju u gađanju laserskom puškom.


Sajam traje do nedelje, a radno vreme je od 10 do 19 časova. Organizator tradicionalne manifestacije je Sportski savez Srbije pod pokroviteljstvom Ministarstva omladine i sporta Srbije. Granski sportski savezi, ostale sportske organizacije i  proizvođači sportske opreme i rekvizita predstaljaju se posetiocima na blizu 120 štandova.


Propratna dešavanja sajma su i predavanja stručnjaka iz različitih oblasti, a strelci su danas, sa mnogim drugim sportistima, prisustvovali seminaru Anti doping agencije.

Datum: 25.11.2017. Autor: Streljački savez Srbije

PROČITAJTE JOŠ...