x

Državni šampionat ponovo obara rekorde

Državni šampionat ponovo obara rekorde

Predstojećeg vikenda na Regatnoj stazi na Savskom jezeru biće održano najznačajnije i najjače domaće takmičenje – Prvenstvo Srbije, koje će i ove godine oboriti rekord po broju učesnika. Za naslove prvaka države u subotu i nedelju, 16. i 17. septembra 2017, boriće se čak 306 posada, što je za 67 više u odnosu na 2016. Na Adi Ciganliji takmičiće se i mnogobrojni reprezentativci naše zemlje koji su ove godine branili boje Srbije na najvećim međunarodnim takmičenjima u kadetskim, juniorskim i seniorskim konkurencijama. Svoje predstavnike na Prvenstvu Srbije imaće svih 14 srpskih klubova – Beogradski Univerzitet, Crvena zvezda, Čurug, Danubius 1885, Galeb, Grafičar, Palić, Partizan, Pirot, Sava, Smederevo, Srebrno jezero, Tamiš i Zreneks. Van konkurencije takmičiće se i klub Jedrina iz Višegrada.

– Presrećni smo što je za ovogodišnji šampionat prijavljen rekordan broj posada, jer je to najbolji dokaz da se širi veslačka baza u Srbiji. Nadamo se da će nas poslužiti vreme i da ćemo na Adi Ciganliji prisustvovati još jednoj fer i zanimljivoj regati, posebno iz razloga što se radi o najprestižnijem i najznačajnijem domaćem takmičenju – kazao je generalni sekretar Veslačkog saveza Srbije Nebojša Jevremović i dodao – Sa željom da podstaknemo razvoj veslanja i u Republici Srpskoj i BiH dozvolili smo da ovogodišnji gost šampionata bude Veslački klub Jedrina iz Višegrada koji će se takmičiti van konkurencije.

Prvog dana državnog šampionata na programu su su trke u pionirskoj i juniorskoj konkurenciji, a drugog će se za medalje boriti seniori i kadeti. U subotu su kvalifikacije od 9,30 časova, a finala od 13 č, dok u nedelju kvalifikacione trke počinju u 8,30 č, dok finalni okršaji startuju u isto vreme kao i u subotu.

Datum: 15.09.2017. Autor: Veslački savez Srbije

PROČITAJTE JOŠ...