Luka Popović ubedljivo osvojio šampionsku titulu

Luka Popović, najbolji srpski streličar, član Košutnjaka osvojio je prvo mesto na seniorskom Šampionatu Srbije na otvorenom u disciplini olimpik stil. Ovo mu je treća seniorska šampionska titula na otvorenom (2010, 2014. i 2017) a ima i tri vicešampionske titule (2013, 2015 i 2016). Bio je i pet puta prvak u dvorani. (2010, 2011, 2012, 2013. i 2015). Vlasnik je seniorskog državnog rekorda od 661 krug (Niš, 2016).

Na terenu kluba Košutnjak u raspucavanju  Popović je  u finalu sa 6:0 pobedio Nikolu Stefanovića (Niš), dok je treće mesto pripalo  Jovici Velimiroviću iz Velosa koji je u meču za bronzu sa 6:5 savladao druga iz kluba Aleksandra Beatovića.

Popović je bio ubedljivo najbolji u kvalifikacijama sa 645 krugova (prva „ruka“   327, druga 317, obe na 70 metara po 36 strela). Drugi je bio Nikola Stefanović iz Niša sa 626 kruga, a treći Jovica Velimirović (Velos) sa 622 kruga.

Najbolja seniorka olimpik stilom bila je Katarina Sikiruš (Knez Lazar) sa 568 krugova.

Kompaund stilom (složeni lukovi, lukovi sa točkićima),  kod seniora najbolji je u finalu bio Ognjen  Nedeljković („Arena br 1“, Beograd). Sa 141 kruga pobedio Bela Vargu (Kastl arčeri) koj je pogodio 139 krugova. Treće mesto pripalo je Stefanu Žikiću iz Pančeva kojio je bio bolji od Akoša Varge (Kastl arčeri) 143:137.

I u kvalifikacijama, Nedeljković  je bio najuspešniji sa 679 krugova (gađaju na 50 metara) ispred Bela Varge  675 i Zorana Brankovića („Arena br 1“) sa  667 krugova.

Kompaund lukom najuspešnija seniorka bila je  Marija Ljubinković iz BSK (Beograd) sa 664 kruga.

Raspucavalo se samo za seniore olimpik i kompaund stilom. U svim ostalim kategorijama plasmani su određivani na osnovu rezultata iz kvalfikacija.

Ekipno, slavio je novosadski  Velos (Velimirović, Beatović, Čupić) sa 1.794 kruga, ispred Pančeva sa 1.637 krugova i Šapca sa 1.585 krugova.

Kompaund stilom u konkurenciji dve ekipe  najbolja je bila selekcija „Arena br 1“ iz Beograda (Nedeljković, Branković, Ilić) sa 1.989 krugova. Drugi je BSK sa 1.854 kruga.


Ostali osvajači prvih mesta na Šampionatu Srbije, olimpik stil - juniori: Aleksa Obradović (Košutnjak), kadeti: David Racković (Velos), kadetkinje: Ana Velimirov (Pančevo), mastersi: Čedomir Marković (Niš), stariji pioniri: Jovan Špehar (Pančevo), stariji pionirke: Jovana Veselinov (Velos), mlađi pioniri: Lazar Andrev (Pančevo), mlađe pionirke: Natalija Đorđević (Dif).

Kompaund stil – juniori:  Roland Klajner (Kastl arčeri),  juniorke: Katalin Varga (Kastl arčeri), kadeti: Stefan Klašnja (Velos), kadetkinje: Danijela Đakiv (Arena br 1), mastersi: Dragan Đakiv („Arena br 1“).


Datum: 14.09.2017.
Autor: Branimir Vasić

PROČITAJTE JOŠ...

LISTA KOMENTARA
Trenutno nema komentara u sistemu

OSTAVITE VAŠ KOMENTAR
Ime:
Prezime:

Tekst komentara:
POGLEDAJTE JOŠ I...
+ O nama
+ Kontakt
+ Pravna pouka
+ Uslovi korišćenja
+ Postanite saradnik
+ Često postavljana pitanja

POVEZANE VESTI...
+ 1. Sajam fitnesa i rekreacije Belfis
+ Prvenstvo Srbije pištoljem velikog k...
+ Partizan slavio u Kragujevcu, šampi...
+ Beogradski Trofej pepela pripao Austr...
+ Tri zlatna odličja na Evropskom kupu...

AKCIJE
Ako podjednako volite sport i da pišete o njemu, odnosno znate nešto novo i zanimljivo o nekoj sportskoj temi,  a uz to želite da svoje znanje iz oblasti sporta nesebično podelite sa drugima, javite nam se. Čekamo Vas!
Zanimaju Vas informacije o određenoj sportskoj manifestaciji (turniru, prvenstvu, akciji, seminaru, itd.), pogledajte najave aktuelnih sportskih manifestacija u okviru našeg Sportskog kalendara...
Ukoliko vodite neku sportsku organizaciju (savez, klub, asocijaciju i sl.) ili ste organizator neke sportske manifestacije (turnir, akcija, seminar, sl.) i želite da je medijski promovišete, odnosno sa njom upoznate širu javnost, Savremenisport.com može postati Vaš Medijski partner...
Osetite deo atmosvere sa najzanimljivijih već održanih sportskih manifestacija putem slika koje smo zbog Vas zabeležili u okviru Foro galerije...