x

1. Sajam fitnesa i rekreacije Belfis

1. Sajam fitnesa i rekreacije Belfis

Prvi Sajam fitnesa i rekreacije „Belfis 2017“ održaće se u Beogradu u „Belekspo centru“ od 15. do 17. septembra u organizaciji Saveza za rekreciju i fitnes Srbije i pod pokroviteljstvom Ministarstva omladine i sporta Srbije.

- Ponosni smo što smo domaćini najvećeg događaja u rekreaciji i fitnesu u regionu sa impozantnim  brojem učesnika, pa očekujemo i nekoliko hiljada posetilaca - istakao je predsednik Saveza za rekreaciju i fitnes Srbije Nebojša Stojanoski na konferenciji za medije u fitnes klubu Tonus na Bežanijskoj kosi. - Posetioci će za svaku ulaznicu koja košta 200 dinara dobiti i  članarinu za neki od fitnes klubova, članova našeg saveza, koji su im najbliži  stanu ili kancelariji. Sprovodićemo i  besplatna zdavstvena testiranja posetilaca kao deo preventive. Dragi gosti biće nam predstavnici Nemačke fitnes asocijacije,  najveće svetske orgnizacije za fitnes i klupsku rekreaciju IRSA, kao i iz  Romi velnesa. Izuzetno se zahvaljujemo Ministarstvu omladine i sporta Srbije na ogromnoj podršci bez koje ne bismo mogli da realizujemo ovaj pionirski poduhvat za ceo region. Bićemo domaćini i sedmog „Evropskog fitnes kongresa“ u petak 15. septembra u hotelu „Holidej in“.

Kako je istakla Dragana Ranković, programski menadžer „BELFISA“, biće  mnogo aktivnsti  za najširi krug poklonika  rekreacije i fitnesa: hard bodi, zumba, dens step, bodi džem, bodi kombat, bodi atak,  haus dens, piloksing, dens, strong baj zumba, fristajl pauer, pilates u trudnoći,  funkcionalni trening...

- Predstavićemo ono što je trenutno najmodernije u svetu fitnesa sa uglednim gostima iz inostranstva – naglasila je Dragana Ranković. - Interesantne su i promocije funkcionalnog fitnesa kao i  bodi majnd radionice i, posebno, kros fitnesa. Za pokolonike joge biće nekoliko zanimljivih događaja, kao što su akva joga, smeh joga, aštanga joga, meditacija u jogi...

O novim pravcima  u fitnesu kao što je „skvat terapi“ („vežbanje iz čučnja“)  govorio je jedan od prezentera na sajamu  Mitar Pešić:

- Počinjemo od preslikanog čučnja kod male dece, što je najprirodniji položaj,  sa ciljem da rezultat takvog  našeg vežbanja ne bude na uštrb forme. Govorićemo i predstaviti uz mnogo ponavljanja,  kakvi su  pravilni položaji kolena i leđa, kako ispravno disati,  koji je najpogodniji  hvat  šipke,  dali da se nosi pojas ili ne, koje patike koristiti ...

Posebno je obezbeđena „Čunga lunga“ zona za decu. Svečano otvaranje sedmog „Evropskog kongresa fitnesa“ je u petak u 9,30 časova.

U petak 15. septembra  program na „bodi majnd“ bini počinje u 11 časova, na glavnoj bini od 14,15 časova, a na „funcionalnoj bini“ od  17 časova. Radionice su u petak od 14,30 časova.

„BELFIS 2017“ se organizuje  i uz sponzorsku  podršku  firmi „Labelamafia“, Najki, Akva viva, „Džas superior“, „Čunga lunga“, Oriflejm, „Fit pas“, „Filip travel“, Mogul,  Seat, Farmanova i „Unika osiguranje“, dok  je tehnički organizator i distributer ulaznica „Tiket lajn“.


Datum: 13.09.2017. Autor: Branimir Vasić

PROČITAJTE JOŠ...