1. Beogradski polumaraton 3. decembra 2017.

Prvi Beogradski polumaraton biće održan 3. decembra 2017. godine, a Grad Beograd će podržati ovu manifestaciju, najavio je u Starom dvoru gradonačelnik Siniša Mali.

– Naša je obaveza da podržimo ovakvu manifestaciju koja doprinosi i promociji našeg grada i zdravog života, istakao je Mali, koji je ostavio mogućnost svog učestvovanja i u ovoj trci, budući da je već imao priliku da ove godine istrči polumaraton na Beogradskom maratonu.

On je najavio da će svi veliki infrastrukturni radovi koji su u toku u srpskoj prestonici biti završeni do 3. decembra i da će sve gradske saobraćajnice biti prohodne za održavanje ove manifestacije.  

– Nakon 30 godina Beogradskog maratona, u našoj prestonici će u drugoj polovini godine biti organizovan još jedan značajan trkački spektakl. Beograd se na ovaj način približava drugim velikim gradovima u svetu, od Budimpešte do Praga, Njujorka i Čikaga, koji u svom kalendaru već imaju trke polumaratona, do Londona koji kreće sa polumaratonom sledeće godine. Beograd kreće već ove godine – istakao je Mali i zahvalio organizatoru trke, preduzeću „Beogradski maraton” na naporu, istrajnosti i energiji i rekao da će kao i uvek, Beograd biti uz Beogradski maraton.

On je izrazio zadovoljstvo što će u glavnom gradu Srbije biti organizovan još jedan trkački spektakl i pozvao Beograđane da se u što većem broju pridruže ovoj sjajnoj manifestaciji i na taj način još jedanput pošalju lepu sliku sporta i zdravlja u svet.

Direktor „Beogradskog maratona” Dejan Nikolić zahvalio je Gradu Beogradu i gradonačelniku na podršci u poslednje četiri godine. On je podsetio da je poslednji, jubilarni maraton, kada je postignut rekord po broju učesnika, bio posebno uspešan. Takođe je dodao da je u istoriji Beogradskog maratona kroz cilj prošlo milion i 45 hiljada trkača, a da je promotivna vrednost u vidu slike koja je sa maratona otišla u svet dostigla 63 miliona evra, 53 miliona evra domaće promocije, te da je za tih 30 godina od sponzora obezbeđeno sedam miliona evra  za humanitarne svrhe, što ukupno čini 123 miliona evra opšte društvene vrednosti, ne računajući turističku promociju i turistički promet. To je naš način da se odužimo društvenoj zajednici i Gradu Beogradu za podršku koju nam pruža – istakao je Nikolić.

On je i precizirao da će prvi Beogradski polumaraton u sebi sadržati dve trke –„Beogradskih 21” i Beogradskih 10”, koje će velikom broju naših sugrađana omogućiti da istrče 21 kilometar ili, ako su manje pripremljeni, 10 kilometara.

Učesnicima na današnjoj konferenciji za medije se putem video zapisa obratio i Pako Borao, predsednik AIMS (Svetsko udruženje maratona i uličnih trka) – najveće međunarodne sportske asocijacije na svetu, izražavajući zadovoljstvo što će u Beogradu u organizaciji Beogradskog maratona i uz podršku Grada Beograda biti organizovan još jedan značajan trkački događaj. Borao je dao punu podršku organizatorima i tom prilikom se zahvalio Beogradskom maratonu na dugogodišnjoj uspešnoj organizaciji trkačkih manifestacija. Posebno se zahvalio gradonačelniku Siniši Malom na podršci koju Grad Beograd daje ovim događajima.


Datum: 14.09.2017.
Autor: Beogradski maraton

PROČITAJTE JOŠ...

LISTA KOMENTARA
Trenutno nema komentara u sistemu

OSTAVITE VAŠ KOMENTAR
Ime:
Prezime:

Tekst komentara:
POGLEDAJTE JOŠ I...
+ O nama
+ Kontakt
+ Pravna pouka
+ Uslovi korišćenja
+ Postanite saradnik
+ Često postavljana pitanja

POVEZANI DOGAĐAJI...
+ Beogradski polumaraton 2017

POVEZANE VESTI...
+ Počelo je prijavljivanje za prvi Beo...
+ Luka Popović ubedljivo osvojio šamp...
+ 1. Sajam fitnesa i rekreacije Belfis
+ Prvenstvo Srbije pištoljem velikog k...
+ Beogradski Trofej pepela pripao Austr...

AKCIJE
Ako podjednako volite sport i da pišete o njemu, odnosno znate nešto novo i zanimljivo o nekoj sportskoj temi,  a uz to želite da svoje znanje iz oblasti sporta nesebično podelite sa drugima, javite nam se. Čekamo Vas!
Zanimaju Vas informacije o određenoj sportskoj manifestaciji (turniru, prvenstvu, akciji, seminaru, itd.), pogledajte najave aktuelnih sportskih manifestacija u okviru našeg Sportskog kalendara...
Ukoliko vodite neku sportsku organizaciju (savez, klub, asocijaciju i sl.) ili ste organizator neke sportske manifestacije (turnir, akcija, seminar, sl.) i želite da je medijski promovišete, odnosno sa njom upoznate širu javnost, Savremenisport.com može postati Vaš Medijski partner...
Osetite deo atmosvere sa najzanimljivijih već održanih sportskih manifestacija putem slika koje smo zbog Vas zabeležili u okviru Foro galerije...