x

Održan VIII B badminton turnir PA 2013

 Održan VIII B badminton turnir PA 2013

U organizaciji Badminton kluba Dinamo, a pod pokroviteljstvom Ministarstva omladine i sporta Republike Srbije, Badminton saveza Srbije, Grada Pančeva, kao i kompanija "TIN šped" i "Yonex", uz podršku Sportskog saveza Pančeva i Osnovne škole "Sveti Sava" u subotu, 18. maja, održan je "VIII B turnir - PA 2013". Turnir, koji je održan u sportskoj sali OŠ "Sveti Sava", protekao je u izuzetnoj sportskoj atmosferi i obilovao je mnoštvom zanimljivih i neizvesnih mečeva. Osvajači zlatnih medalja, Čila Mihalj i Zoran Stepanović, imali su izuzetno težak posao i do titula došli nakon mečeva odigranih u tri seta.

"Veoma sam srećan što sam osvojio svoje prvo zlato na turnirima B kategorije i izuzetno mi je drago što je baš turnir u Pančevu mesto gde se to desilo. Želim da zahvalim organizatorima što su se potrudili da ovu sportsku manifestaciju održe na najvišem nivou, uz izuzetno prijatnu prijateljsku atmosferu. Zadovoljstvo mi je što sam ukrstio rekete na terenu sa pravim sportistima, protiv kojih mi nije bilo nimalo lako da trijumfujem. Nadam se da će B turnir u Pančevu biti dugovečan i rado ću se vratiti naredne godine i pokušati da odbranim titulu", izjavio je Zoran Stepanović, osvajač zlatne medalje u konkurenciji muškaraca pojedinačno.

Na VIII B turniru u Pančevu učestvovali su takmičari iz Beograda, Kovina, Novog Sada i Pančeva, a veoma visok nivo takmičarske forme pokazala je većina učesnika. Vidan je napredak mlađih B takmičara, koji će, izvesno je, u budućnosti osvajati medalje na nacionalnom nivou.

"Želim da se zahvalim svim takmičarima što su uveličali naš turnir svojim učešćem. Drago mi je što su na ovom B turniru učestvovali povratnici na badminton teren, kao i redovni učesnici nacionalnih B turnira. Uz već dokazane prijatelje badmintona u Srbiji, "Yonex" i "TIN šped", veliku zahvalnost dugujemo Gradu Pančevu, Osnovnoj školi "Sveti Sava", koja nas je ugostila u svojoj prelepoj sali, kao i Sportskom savezu Pančeva za nesebičnu pomoć pri organizaciji turnira", kazao je Goran Jelesijević, predsednik BK Dinamo i jedan od članova organizatorskog tima VIII B turnira u Pančevu.

Medalje su osvojili - Muškarci pojedinačno: 1. Zoran Stepanović (BK Clear, Beograd), 2. Vladimir Aćimac (BK Heliantus, Novi Sad), 3. Goran Jelesijević (BK Dinamo, Pančevo) i Ivan Kovačević (BK Pančevo); Žene pojedinačno: 1. Čila Mihalj (BK Heliantus, Novi Sad), 2. Milica Uskoković (BK Pančevo), 3. Tamara Nemet (BK Dinamo, Pančevo) i Sofija Karanović (BK Dinamo, Pančevo).

 


Datum: 21.05.2013. Autor: N/A N/A

PROČITAJTE JOŠ...