Jevremović najuspešniji polaznik međunarodnog kampa u Vrbasu

Ilija Jevremović, pionirski reprezentativac Srbije, osvajač zlata u miksu sa Kristinom Trošić i pojedinačne bronze na pionirskom Svetskom kupu u maju u Detenhajmu u Nemačkoj, najuspešniji je učesnik kampa Međunarodne kuglaške federacije na devet čunjeva – klasik (VNBA NBC klasik) završenom u Vrbasu.

Poslednjeg dana Jevremović, kuglaš Car Lazara iz Kruševca, se okitio zlatom u disciplini pojedinačno-  klasik i srebrom u kombinaciji za koju su se računali rezultat iz takmičenja grupa i pojedinačnog finala.  Tako je učešće završio sa četiri trofeja -  dva zlatna (pojedinačno – klasik i pojedinačno –sprint), srebrom (pojedinačno - za kombinciju) i bronzom (miks sa Čehinjom Mihealom Provaznikovom). Trofeje u sprintu i miksu osvojio je prvog dana završnih nadmetanja.

Lep rezultat ostvario je i Marko Erdeljan, kuglaš Vojvodine iz Bačkog Gradišta, koji je trijumfovao u kombinaciji i bio treći u pojedinačnom – klasik.  Erdeljan ima tri medalje – zlato i dve srebra. Prvog dana završnih takmičenja u kampu osvojio je srebro u miksu sa Helenom Mervartovom iz Češke. Zoran Beracka kuglaš Slavie iz Kovačice,  bio je peti pojedinačno - klasik i  osmi za kombinaciju.

Kod devojčica, najuspešnija  takmičarka kampa je Čehinja Mihaela Provaznikova sa tri trofeja – dva zlata i bronzom.  Slovenka Iris Zoran ima četiri meadlje, ali samo jednu zlatnu, uz tri bronzane.  Sve medalje poslednjeg dana u kampu podelile su iste kuglašice i redosled je u obe discipline bio isti:  Provaznikova, Tea Repnik, Iris Zoran (obe Slovenija)! Najbolji plasman od srpskih kuglašica ostvarila je Kristina Trošić, pionirska reprezentativka Jagodine, koja je sedma i pojedinačno - klasik i za kombinaciju. Renata Bodo iz Kristala je  osma u kombinaciji i deveta pojedinačno – klasik, dok je Ena Grubor (Singidunum) zauzela 15. mesto u obe discipline.

- Zahvaljujem se Kuglaškom savezu Srbije koji je bio sjajan domaćin  i izvanredan organizator šestog kampa NBC – istakao je Klaus Bart predsednik Međunarodne kuglaške federacije na devet čunjeva – klasik (VNBA NBC klasik).- U pripremi i sprovođenju kampa učestvovao je odličan i uigran tim u kome su bila i dva srpska ugledna trenera Miloš Ponjavić i Vojko Pavlović i  sve je proteklo u najboljem redu. Posebno sam zadovoljan jer su se i mladi polaznici  osećali prijatno u Vrbasu. NBC će ubuduće  plaćati jednu trećinu troškova kampa za sve učesnike i time pomoći nacionalnim federacijama.

Uroš Dragojlović, predsednik Kuglaškog saveza Srbije je naglasio:

- Tradicija   održavanja kampa u Vrabsu je nastavljena, ovo je treći put, drugi za redom, da smo domaćini svetskim talentima u CFK „Drago Jovović“. Nadamo se da će NBC ovaj grad sa sjajnim uslovima, odličnom kuglanom, dvoranom, atletskom stazom i bazenima, izabrati za stalnog organizatora kampa za mlade kuglašice i kuglaše do 16 godina. Ministarstvo omladine i sporta Srbije je 1991. pokrenulo naše kampove koje su iznedrili brojne bisere, ne samo srpskog, nego i svetskog sporta i  upravo je KS Srbije 2009. predložio da se organizuje i međunarodni kamp koji, ne samo da je dobra škola za talente, nego i za trenere da razmene iskustva jer su u Vrbasu radili istaknuti svetski stručnjaci.

Glavni trener  u kamu Miloš Ponjavić, doskorašnji selektor srpske seniorske repzentacije, šampiona sveta je  istakao:

- Trudili smo se da tako osmislimo program kampa da to bude primer kao se sedam dana radi na kondicionom, tehničkom i taktičkom planu i da to deca, kada se vrate u klubove, koriste u trenažnom procesu. Termin je nezgodan, na primer u Srbiji ne rade još sve kuglane, pa polaznici dolaze fizički nepripremljeni. Dobro je što je poseta predsednika NBC Klausa Barta iskorišćena i za neke dogovore o budućnosti kampa. Po meni je sjajna odluka da će ubuduće i klubovi, a ne samo nacionalne federacije, moći da prijave polaznike.

Na kraju podeljene su diplome svim polaznicima i spomen plakete gostima i trenerima. Najveći aplauz dobio je najmlađi polaznik, sedmogdišnja slovačka nada  Martin Benicki. U kampu je bio sa sestrom Anom i starijim bratom Marianom. Trener u kampu bio je njihov otac Marian Benicki – stariji.

Koordinator programa kampa bio je Jirži Jančalek (Češka), potpredsednik Međunarodne kuglaške federacije na devet čunjeva klasik (NBC klasik) zadužen za mlađe kategorije. U trenerskom timu, uz Ponjavića, bili su  Eva Kotilova (Češka), Iztok Kovač (Slovenija), Ondrej Kiselica i Marian Benicki (obijica Slovačka) i selektor juniorske reprezentacije Srbije, četvorostrukih uzastopnih prvaka sveta, Vojko Pavlović. Poslednjeg dana kamp su obišli potpredsednik NBC klasik mađarski kuglaški radnik Ferenc Karšai i predsednik Kuglaškog saveza Mađarske  Marsel Pintjuke.

Rezultati – kuglaši, pojedinačno-klasik: 1. Ilija Jevremović (Sbrija) 558, 2. Tine Vidmar (Slovenija) 550, 3. Marko Erdeljan (Srbija) 541, 4. Ondrej Stranski (Češka) 533, 5. Zoran Beracka (Srbija) 515 čunjeva itd.

Kombinacija: 1. Erdeljan 810 (rezultat u grupi 269, pojedinačno – klasik 541), 2. Jevremović 803 (245 i 558), 3. Vidmar 787 (237 i 550) ...8. Beracka 741 (226 i 515) itd. Ukupno 13 učesnika.

Kuglašice, pojedinačno - klasik: 1. Mihaela Provaznikova (Češka) 551, 2. Tea Repnik 541, 3. Iris Zoran (obe Slovenija) 527...7. Kristina Trošić 502...9. Renata Bodo 493...15. Ena Grubor 436.

Kombinacija: 1. Provaznikova 815 (265 i 551), 2. Repnik 812 (271 i 541), 3. Zoran 775 (248 i 527)...7. Trošić 765 (263 i 502), 8. Bodo 718 (225 i 493)...15. Grubor 662 (226 i 436). Ukupno 15 učesnica.

Datum: 06.08.2017.
Autor: Branimir Vasić

PROČITAJTE JOŠ...

LISTA KOMENTARA
Trenutno nema komentara u sistemu

OSTAVITE VAŠ KOMENTAR
Ime:
Prezime:

Tekst komentara:
POGLEDAJTE JOŠ I...
+ O nama
+ Kontakt
+ Pravna pouka
+ Uslovi korišćenja
+ Postanite saradnik
+ Često postavljana pitanja

POVEZANE VESTI...
+ Piloti na Topužnici, modelari u Mađ...
+ Jevremoviću zlato i bronza, Erdeljan...
+ Srpski miks puškom na finalnom turni...
+ Četverac bez kormilara u repesažu,...
+ Modna individualnost devedesetih pono...

AKCIJE
Ako podjednako volite sport i da pišete o njemu, odnosno znate nešto novo i zanimljivo o nekoj sportskoj temi,  a uz to želite da svoje znanje iz oblasti sporta nesebično podelite sa drugima, javite nam se. Čekamo Vas!
Zanimaju Vas informacije o određenoj sportskoj manifestaciji (turniru, prvenstvu, akciji, seminaru, itd.), pogledajte najave aktuelnih sportskih manifestacija u okviru našeg Sportskog kalendara...
Ukoliko vodite neku sportsku organizaciju (savez, klub, asocijaciju i sl.) ili ste organizator neke sportske manifestacije (turnir, akcija, seminar, sl.) i želite da je medijski promovišete, odnosno sa njom upoznate širu javnost, Savremenisport.com može postati Vaš Medijski partner...
Osetite deo atmosvere sa najzanimljivijih već održanih sportskih manifestacija putem slika koje smo zbog Vas zabeležili u okviru Foro galerije...