Jevremoviću zlato i bronza, Erdeljanu srebro na međunarodnom kampu u Vrbasu

Pionirski reprezentativac Srbije kuglaš  kruševačkog Car Lazara Ilija Jevremović osvojio je prvo mesto  u disciplini sprint u kampu Međunarodne kuglaške federacije na devet čunjeva klasik (VNBA NBC klasik) koji  se do 5. avgusta održava u Vrbasu.

U disciplini miks  Helena Mervartova (Češka) i Marko Erdeljan (Srbija) su se okitili srebrom, a Jevremović je sa Mihaelom Provaznikovom iz Češke osvojio bronzanu medalju.

U finalu sprinta protiv Slovenca Tine Vidmara, Jevremović je poveo u setovima (99:91). U drugom setu  bilo je 91:91  pa se za pobedu u setu razgravalo sa po jednom „zlatnom kuglom“. Slovenac je odigrao prvi i srušio četiri čunja, Jevremović je, potom, oborio pet i slavio! Bronzane medalje su  pripale Ladislavu Hetslu (Češka) koga je u polufinalu eliminisao Jevremović sa 2:0 (89:84, 109:71) i Filipu Mikulaštiku (Češka) koga je, takođe sa 2:0, u polufinalu izbacio Vidmar. Mikulaštik je pre toga eliminisao u četvrtfinalu sa 2:0 u setovima (95:75, 112:103)  našeg Marka Erdeljana i sa 112 čunjeva u tom meču postavio najbolji rezultat u setu na takmičenju kuglaških nada. Zoran Beracka treći srpski polaznik kampa bio je slobodan u prvom kolu, ali ga je u osmini finala eliminisao  Jevremović sa 2:0 (85:76, 92:85).

U miksu, Mihaela Provaznikova i Ilija Jevremović izgubili su u polufinalu  posle „zlatnih kugli“ od, kasnije, pobedničkog para Iris Zoran (Slovenija) – Ondrej Stranski (Češka). U setovima je bilo  1:1 (119:124, 129:119) pa su odlučivale dve „zlatne kugle“. Provaznikova i Jevremović su oborili 11 čunjeva, Zoran i Stranski 12 i prošli u finale gde su bili bolji, takođe posle „zlatnih kugli“ (13:12) od Helene Mervartove i Marka Erdeljana (Srbija).  U setovima je bilo 132:130, 143:144. Bronzanim medaljama okitili su se  Sara Rovtar (Slovenija) i Ladislav Hetcl (Češka) i Provaznikova i  Jevremović.

U sprintu za devojčice, ni jedna od tri srpske takmičarke (Renata Bodo, Ena Grubor i Kristina Trošić)  nije se umešala u borbu za medalje.  Sara Rovtvar (Slovenija), koja je u prvom kolu eliminisala našu Renatu Bodo, osvojila je zlato,  pobedivši Helenu Mervartovu iz Češke u finalu sa  2:0. Bronze su pripale Nađi Poliakovoj (Slovačka) i  Iris Zoran (Slovenija).  Rovtar je u polufinalu eliminisala Zoran na „zlatne kugle“ (18:17), dok je Mervartova  bila bolja od Poliakove sa 2:0 u setovima.

- Ovo je bolja generacija nego lane-  prva je ocena Miloša Ponjavića, doskorašnjeg selektora seniorske reprezentacije Srbije, četvorostrukih šampiona sveta koji je na  čelu trenerskog tima u kampu u kome su još i Eva Kotilova (Češka), Iztok Kovač (Slovenija), Ondrej Kiselica i Marian Benicki (obijica Slovačka) i selktor juniorske reprezentacije Srbije, četvorostrukih uzastopnih prvaka sveta, Vojko Pavlović – Po fizičkoj pripremljenosti i širkoj sporskoj kulturi odskaču  polaznici iz Češke i  Slovenije.

To se pokazalo u rezultatima, Češka i Slovenija su osvojile najviše rofeja, slede Srbija i Slovačka. Medalja polaznicma kampa uručio je koordinator programa kampa Jirži Jančalek (Češka), potpredsednik Međunarodne kuglaške federacije na devet čunjeva klasik (NBC klasik) zadužen za mlađe kategorije.

Rad u kampu pratili su i predsednik Međuanarodne kuglaške federacije na devet čunjeva – klasik (NBC klasik) Klaus Bart, predsednik KS Srbije Uroš Dragojlović,  referent za marketing u NBC klasik istaknuti slovenački kuglaški radnik Franc Gornik kao i Jovan Kerečki  kuglaš Crvene zvezde i velika mecena kuglaškog sporta u Srbije, koji će, na predlog Barta, biti  kooptiran u Komisiju za marketing NBC – klasik.

Do završetka kampa u kome je 18 polaznika (15 devojčica i 13 dečaka) iz Slovenije, Češke, Slovake i Srbije, odigraće se i takmičenje u disciplini  pojedinačno klasik koja će se sa rezultatom  iz ekipnog takmičenja pet grupa, računati i za medalje u kombinaciji. Očekuje se i dolazak i drugog potpredsednika  NBC – klasik, mađarskog sportskog zvaničnika Ferenca Karšaija iz Segedina.


Datum: 04.08.2017.
Autor: Branimir Vasić

PROČITAJTE JOŠ...

LISTA KOMENTARA
Trenutno nema komentara u sistemu

OSTAVITE VAŠ KOMENTAR
Ime:
Prezime:

Tekst komentara:
POGLEDAJTE JOŠ I...
+ O nama
+ Kontakt
+ Pravna pouka
+ Uslovi korišćenja
+ Postanite saradnik
+ Često postavljana pitanja

POVEZANE VESTI...
+ Dubl skul Selaković - Petrović do ...
+ Srpski miks puškom na finalnom turni...
+ Četverac bez kormilara u repesažu,...
+ Modna individualnost devedesetih pono...
+ Leo Mesi, Geret Bejl i Luis Suarez u...

AKCIJE
Ako podjednako volite sport i da pišete o njemu, odnosno znate nešto novo i zanimljivo o nekoj sportskoj temi,  a uz to želite da svoje znanje iz oblasti sporta nesebično podelite sa drugima, javite nam se. Čekamo Vas!
Zanimaju Vas informacije o određenoj sportskoj manifestaciji (turniru, prvenstvu, akciji, seminaru, itd.), pogledajte najave aktuelnih sportskih manifestacija u okviru našeg Sportskog kalendara...
Ukoliko vodite neku sportsku organizaciju (savez, klub, asocijaciju i sl.) ili ste organizator neke sportske manifestacije (turnir, akcija, seminar, sl.) i želite da je medijski promovišete, odnosno sa njom upoznate širu javnost, Savremenisport.com može postati Vaš Medijski partner...
Osetite deo atmosvere sa najzanimljivijih već održanih sportskih manifestacija putem slika koje smo zbog Vas zabeležili u okviru Foro galerije...