Četverac bez kormilara u repesažu, Pivač u četvrtfinalu

U četvrtak, 3. avgusta 2017, u Trakaiju je održan drugi dan Svetskog prvenstva za juniore, a na stazi su se našla tri srpska čamca. Pavle Lijeskić, Vuk Mladenović, Veselin Tričković i Aleksandar Izda u petak od 9,36 časova veslaće u repesažu za plasman u polufinale. Naš teški četverac je izveslao solidnu trku na startu šampionata, osvojivši s vremenom 6:24.07 drugo mesto u drugoj grupi kvalifikacija iz koje se samo prvoplasirani čamac Danske plasirao direktno u polufinale (subota, 10,30 č). Poput naše posade u repesaž su otišle i SAD (6:27.45), Indija (6:28.19) i Litvanija (6:44.40). Srpski čamac je posle prvih 500 metara bio treći sa zaostatkom od svega 20 stotinki za posadom SAD, koja je bila druga. U tim trenucima Danci, koji su najbolje povukli, bežali su oko dve sekunde. Do ulaska u drugu polovinu trke srpski četverac je izbio na drugo mesto. Međutim, Danska je već tada imala veliku prednost, pa je naš čamac do kraja ostao na istoj poziciji. Iz prve grupe kvalifikacija u polufinale se plasirala Velika Britanija (6:10.55), iz treće Novi Zeland (6:13.81), a iz četvrte Rumunija (6:12.46).

Trijumfom u svojoj, drugoj, grupi repesaža Vukašin Pivač se plasirao među 24 najboljih skifista u Trakaiju i u petak će se od 11,18 č boriti za polufinale šampionata. Pivač je postigao vreme 7:25.20, a pored njega, iz ove grupe repesaža “vizu” za četvtfinale izvadio je i čamac Italije (7:28.83). Trećeplasirani Tunis (7:45.39), četvrtoplasirani Kazahstan (7:52.91) i petoplasirani Azerbejdžan (7:59.12) veslaće u polufinalu F/G. Pivač je od početka nametnuo ritam koji niko, sem Italijana Torea, nije mogao da prati. Ova dva čamca su se posle 1.000 metara izdvojila i već tada su imala prednost koja im je garatovala četvrtfinale. Ostalo je da do kraja rutinski privedu trku kraju. Pivač je sve vreme sigurno čuvao lidersku poziciju i sa više od tri sekunde prednosti u odnosu na Torea prošao je kroz cilj.

Anđela Nišević i Nataša Ilić nisu uspele da se iz drugog pokušaja domognu četvrtfinala. U prvoj grupi repesaža naš ženski dubl skul je s vremenom 7:47.44 zauzeo treće mesto pa će u subotu od 14,48 č veslati u E finalu. Prva dva mesta, koja su vodila u četvtfinale, zauzeli su čamci Belorusije (7:37.52) i Slovenije (7:39.80), dok će četvrtoplasirani Kazahstan (8:28.13), poput srpskog čamca, veslati za plasman od 25. do 30. mesta. Niševićeva i Ilićeva su dobro startovale. Posle prvih 500 metara delile su prvo i drugo mesto sa posadom Slovenije. Međutim, tada su počele da padaju. Do ulaska u drugu “hiljadarku” skliznule se na treće mesto, a taj plasman nisu uspele da poprave do kraja.


Satnica srpskih čamaca na Svetskom prvenstvu za juniore u Trakaiju u petak, 4. avgusta

Repesaž – Četverac bez kormilara Pavle Lijeskić, Vuk Mladenović, Veselin Tričković, Aleksandar Izda –9,36 č

Četvrtfinale – Dubl skul Danilo Selaković, Aleksa Petrović – 10,24 č (prva tri čamca idu u polufinale A/B, ostali u polufinale C/D)

Četvrtfinale – Skif Vukašin Pivač – 11,18 č (prva tri čamca idu u polufinale A/B, ostali u polufinale C/D)

Datum: 03.08.2017.
Autor: Veslački savez Srbije

PROČITAJTE JOŠ...

LISTA KOMENTARA
Trenutno nema komentara u sistemu

OSTAVITE VAŠ KOMENTAR
Ime:
Prezime:

Tekst komentara:
POGLEDAJTE JOŠ I...
+ O nama
+ Kontakt
+ Pravna pouka
+ Uslovi korišćenja
+ Postanite saradnik
+ Često postavljana pitanja

POVEZANE VESTI...
+ Dubl skul Selaković - Petrović do ...
+ Srpski miks puškom na finalnom turni...
+ Leo Mesi, Geret Bejl i Luis Suarez u...
+ Osmi međunarodni festival joge - Srb...
+ Jasmina Aleksandrov osvojila medalju...

AKCIJE
Ako podjednako volite sport i da pišete o njemu, odnosno znate nešto novo i zanimljivo o nekoj sportskoj temi,  a uz to želite da svoje znanje iz oblasti sporta nesebično podelite sa drugima, javite nam se. Čekamo Vas!
Zanimaju Vas informacije o određenoj sportskoj manifestaciji (turniru, prvenstvu, akciji, seminaru, itd.), pogledajte najave aktuelnih sportskih manifestacija u okviru našeg Sportskog kalendara...
Ukoliko vodite neku sportsku organizaciju (savez, klub, asocijaciju i sl.) ili ste organizator neke sportske manifestacije (turnir, akcija, seminar, sl.) i želite da je medijski promovišete, odnosno sa njom upoznate širu javnost, Savremenisport.com može postati Vaš Medijski partner...
Osetite deo atmosvere sa najzanimljivijih već održanih sportskih manifestacija putem slika koje smo zbog Vas zabeležili u okviru Foro galerije...