x

Nastavlja se Prva Liga Srbije za košarkaše u kolicima

Nastavlja se Prva Liga Srbije za košarkaše u kolicima

Prolećni deo Prvenstva Srbije za košarkaše u kolicima počinje u sredu 20. Marta 2013. godine. Na premijeri sastaju se dve najbolje srpske ekipe Novosadka "Vojvodina" i  Beogradski "Dunav". Utakmica se igra u Novosadskoj dvorani "Spens".  Početak utakmice je zakazan za 18:00 časova. Posle jesenjeg dela prvenstva KKK "Dunav" je ubedljivo prvi bez ijednog poraza.

Košarka u kolicima predstavlja vrlo zahtevan sport, kako na fizičkom tako i na mentalnom polju, i zahteva potpunu psihofizičku koncentraciju. Korisnost košarke u kolicima za osobe sa invaliditetom ogleda se kroz jačanje gornjih ekstremiteta, odnosno poboljšanje pokretljivosti gornjeg dela tela, što donekle nadomešćuje nepokretljivost donjih ekstremiteta.

Za košarku u kolicima se može reći da se ne razlikuje mnogo od stajaće (redovne) košarke, budući da su pravila koja se tiču dimenzija terena i koševa, kao i ostala pravila košarkaške igre u potpunitosti ista. Jedina razlika između košarke u kolicima i stajaće košarke je u načinu vođenja lopte.

Košarkaški klub u kolicima Dunav je član KSuKS i učestvuje na svim zvaničnim takmičenjima u Srbiji, čime je stekao pravo da učestvuje na Evropskim takmičenjima i drugim takmičenjima, kao što su: Liga Evrope, Jadranska liga...


Datum: 20.03.2013. Autor: Marko Skorić

PROČITAJTE JOŠ...