Ovuka najbolji generalni sekretar

Na Međunarodnom sajmu Sporta u Beogradu, Sportski savez Srbije proglasio je Željka Ovuku, generalnog sekratara Vazduhoplovnog saveza Srbije, za najboljeg generalnog sekretara u konkurenciji od 89 granskih sportskih saveza. Priznanje je uručio Ministar omladine i sporta Vanja Udovičić.

Željko Ovuka, diplomirani inženjer elektrotehnike je već sedam godina generalni sekretar Vazduhoplovnog saveza Srbije. Ovuka je i potpredsednik CIVL-a, Svetske paraglajding i hengglajding asocijacije, a inače je i sam pilot paraglajdera i član državne reprezentacije. Aktuelni je državni rekorder u četiri discipline u preletu paraglajderom.

Kancelarija Vazduhoplovnog Saveza Srbije, koja broji pet zaposlenih, sprovodi dva izuzetno uspešna projektaa u okviru predpristupnih fondova Evropske Unije. Ovo je jedini sportski savez u državi koji je iskoristio ovu mogućnost iz IPA fondova, a VSS-ov projekat je izabran za jedan od 13 najboljih u konkurenciji od oko 600 projekata, za šta je Ovuki uručeno specijalno priznanje ministra Jadranke Joksimović koja je zadužena za Evropske integracije.

Prilikom dodele nagrada, Ovuka se zahvalio i uspešnim sportistima koji su u inostrantvu proslavili našu zemlju: "Iako naporno radimo svih ovih godina na popularizaciji vazduhoplovnog sporta, naročito mi je drago što priznanje dolazi ove godine, jer je VSS organizovao čak dva Evropska prvenstva u Srbiji -  u preciznom sletanju paraglajderom i u preletu paraglajderom, koje je Svetska vazduhoplovna federacija ocenila najboljom mogućom ocenom. Tom prilikom, reprezentacija Srbije u preciznom sletanju paraglajderom  osvojila je drugo mesto na tom takmičenju, a naš reprezentativac Dejan Valek postao je evropski šampion u pojedinačnoj konkurenciji, dok je Tamara Kostić među najbolje tri žene u Evropi".

Pored toga, raketni modelari koji su takođe u sastavu Vazduhoplovnog saveza Srbije su ove godine za našu zemlju osvojili čak šest medalja na Svetskom prvenstvu, a u generalnom plasmanu Svetskog kupa po jednu medalju osvojili su naši sportisti i u juniorskoj i u seniorskoj konkurenciji. Ekipa Srbije je na Evropskom seniorskom prvenstvu u Rumuniji ove godine u klasi F1B osvojila treće mesto, od ukupno 27 zemalja.

U 2014. godini Vazduhoplovni Savez Srbije organizovao je preko 50 takmičenja u zemlji, a nacionalne reprezentacije u raznim vazduhoplovnim sportovima učestovale su na 10 takmičenja u inostranstvu i donele brojne medalje.

Vazduhoplovni Savez Srbije je nacionalni granski savez koji okuplja sedam sportova: padobranstvo, paraglajding, ultra lako letenje, balonarstvo, jedriličarstvo, motorno letenje i raketno i vazduhoplovno modelarstvo. Članstvo VSS-a čini oko 70 klubova i 2.500 sportista.
 
Datum: 03.12.2014. Autor: Milica Kljajić

PROČITAJTE JOŠ...

LISTA KOMENTARA

Trenutno nema komentara u sistemu

OSTAVITE VAŠ KOMENTAR

Ime:
Prezime:
Tekst komentara:

POGLEDAJTE JOŠ I...

POVEZANI DOGAĐAJI...

POVEZANE VESTI...

AKCIJE

Ako podjednako volite sport i da pišete o njemu, odnosno znate nešto novo i zanimljivo o nekoj sportskoj temi,  a uz to želite da svoje znanje iz oblasti sporta nesebično podelite sa drugima, javite nam se. Čekamo Vas!
Zanimaju Vas informacije o određenoj sportskoj manifestaciji (turniru, prvenstvu, akciji, seminaru, itd.), pogledajte najave aktuelnih sportskih manifestacija u okviru našeg Sportskog kalendara...
Ukoliko vodite neku sportsku organizaciju (savez, klub, asocijaciju i sl.) ili ste organizator neke sportske manifestacije (turnir, akcija, seminar, sl.) i želite da je medijski promovišete, odnosno sa njom upoznate širu javnost, Savremenisport.com može postati Vaš Medijski partner...
Osetite deo atmosvere sa najzanimljivijih već održanih sportskih manifestacija putem slika koje smo zbog Vas zabeležili u okviru Foro galerije...