Kristina Ljubenković pobednica Trofeja Beograda

 
 
Kristina Ljubenković, srebrna sa ovogodišnjeg kadetskog Svetskog kupa u maju u istarskom Novigradu, reprezentativka beogradskog superligaša Singidunuma, pobedila je na kuglaškom „Trofeju Beograda“ na Banjici srušivši  574 čunja. Pretekla je Vesnu Boškov, juniorsku reprezentativku zrenjaninskog Banata koja je oborila 559 čunjeva, dok je treće mesto pripalo takođe mladoj kuglašici Banata Leoni Zarin sa 553 čunja. Laura Pokleka (Slovenija, Brest – Cerkince) je  bila četvrta  sa550 čunjeva, dok je peto mesto zauzela Moni Kovač  iz Spartaka iz Debeljače  sa 530 čunjeva. Ona je još pionirka i visok plasman je potvrda njenog velikog talenta.

Pehar Sekretarijata za sport i omladinu Beograda, pokrovitelja „Trofeja Beograda“ za najbolju ekipu juniorki pripao je prvoj selekciji Beograda sa 2.163 čunja (Kristina Ljubenković 574, Vesna Boškov 559, Vladana Obrenić 519,  Gordana Rogić 511). Drugo mesto osvojile su gošće iz Slovenije, mlade kuglašice Bresta iz Cerknica sa 2.118 čunjeva (Laura Pokleka 550, Ajda Ule 528, Maruša Forjanič 521, Tina Hren 519), dok su treće bila kuglašice druge selekcije Beograda sa 2.090 čunjeva (Leona Zarin 553, Milana Jurišić 3524, Višnja Živanović 520, Ana Starjački 493).  

„Trofej Beograda“ svečano je otvorio Novak Obradović predsednik Kuglaškog saveza Beograda, poželeo učesnicima prijatan boravak u Baogradu i zahvalio se Sekretarijatu za sport i omladinu Beograda na izuzetnoj pomoći u organizaciji ovog uglednog takmičenja mlađih kuglaša i kuglašica. Obradović je uručio i pehar pobedničkoj selekciji koje je primila kapiten Kristina Ljubenković, dok je pojedinačne medalje predala Suzana Radosavljević generalni sekretar Kuglaškog saveza Beograda. 

Sudili su Damir Pleša i Goran Rađenović.

„Trofej Beograda“ u muškoj konkurenciji održaće se u nedelju takođe na kuglani na Banjici i početak je u 10 časova. Učestvuju kuglaši iz Slovenije, Republike Srpske, Makedonije i Srbije.

Datum: 29.08.2016. Autor: Branimir Vasić

PROČITAJTE JOŠ...

LISTA KOMENTARA

Trenutno nema komentara u sistemu

OSTAVITE VAŠ KOMENTAR

Ime:
Prezime:
Tekst komentara:

POGLEDAJTE JOŠ I...

POVEZANE VESTI...

AKCIJE

Ako podjednako volite sport i da pišete o njemu, odnosno znate nešto novo i zanimljivo o nekoj sportskoj temi,  a uz to želite da svoje znanje iz oblasti sporta nesebično podelite sa drugima, javite nam se. Čekamo Vas!
Zanimaju Vas informacije o određenoj sportskoj manifestaciji (turniru, prvenstvu, akciji, seminaru, itd.), pogledajte najave aktuelnih sportskih manifestacija u okviru našeg Sportskog kalendara...
Ukoliko vodite neku sportsku organizaciju (savez, klub, asocijaciju i sl.) ili ste organizator neke sportske manifestacije (turnir, akcija, seminar, sl.) i želite da je medijski promovišete, odnosno sa njom upoznate širu javnost, Savremenisport.com može postati Vaš Medijski partner...
Osetite deo atmosvere sa najzanimljivijih već održanih sportskih manifestacija putem slika koje smo zbog Vas zabeležili u okviru Foro galerije...