x

Veličanstvena završnica Sportskih igara mladih 2016

Veličanstvena završnica Sportskih igara mladih 2016
Na splitskoj rivi su uz spektakularan vatromet i dodelu medalja zatvorene 20. Sportske igre mladih.

Više od 600 učesnika međunarodnog finala  pobednika državnih finala u Srbiji, Hrvatskoj i BiH, okupilo se u petak, 26. avgusta u najlepšem delu Splita na završnoj ceremoniji najmasovnije sportske manifestacije za decu i omladinu Balkana.

U pratnji trenera i koordinatora, najuspešniji mali sportisti s nestrpljenjem su iščekivali izlazak na binu i svečanu dodelu medalja. Desetominutni vatromet u kojem su uživali svi posetioci rive bio je uvertira pred ceremoniju paljenja olimpijske baklje i dodelu odličja.

Idejni tvorac Igara Zdravko Marić pozdravio je sjajne male sportiste, predstavnike brojnih institucija i kompanija koje su i ove godine podržale Igre i rekao da ga raduje što je SIM već 20 godina važan deo odrastanja dece na Balkanu.

-U ovom projektu je sve apsolutno besplatno, svako dete može da učestvuje, a do sad smo imali preko milion najmlađih takmičara. Oni se druže, uče fer pleju, da je bavljenje sportom važno, kao što je bitno i dovesti ih na igrališta i pomeriti od savremenih tehnologija.

U Srbiji se ove godine u kvalifikacijama takmičilo oko 50 000 dece, a Zdravko Marić napominje da je izuzetno zadovoljan saradnjom sa Savezom za školski sport Srbije i predsednikom SŠSS Željkom Tanaskovićem koji je svojim prisustvom uveličao ceremoniju zatvaranja Igara, ali i ponosan na podršku koju od početka Sportske igre mladih imaju od premijera Srbije Aleksandra Vučića.

Ozarenih lica, mali sportisti iz Srbije, Hrvatske i BiH izlazili su na binu i ponosno pozirali okićeni zlatom, srebrom i bronzom. Jedni drugima su iznova čestitali na ostvarenim plasmanima, uz obećanje da će se i narednih godina susretati na Igrama mladih u regionu.

Ove godine deca iz Srbije su na međunarodnom finalu SIM-a osvojila 21 medalju u 10 sportova - devet zlatnih, i po šest srebrnih i bronzanih. Ono po čemu će pamtiti boravak u Splitu nisu samo pobede na sportskim terenima, već i prelepa druženja sa vršnjacima iz regiona u najlepšem gradu na obali Jadrana.

Datum: 27.08.2016. Autor: Sportske igre mladih Srbija

PROČITAJTE JOŠ...