x

Juniorski četverac sa kormilarom bez odličja za svega 11 stotinki

Juniorski četverac sa kormilarom bez odličja za svega 11 stotinki
Četverac sa kormilarom Vuk Mladenović, Veselin Tričković, Vanja Obradović, Damjan Lazić, kormilar Vuk Mladenović osvojio je četvrto mesto u juniorskoj konkurenciji na Svetskom prvenstvu za seniore, seniore do 23 godine i juniore, koje je u nedelju, 28. avgusta 2016, završeno u Roterdamu. – Trener Goran Todorović: Momci dokazali da su uz rame sa najboljim svetskim veslačima u ovom godištu iako su za dlaku ostali bez odličja. – Četverac bez kormilara Veljko Milovanović, Pavle Simić, Radoš Milićević, Aleksa Popović šesti u B finalu

Za svega 11 stotiniki srpski juniorski četverac sa kormilarom Vuk Mladenović, Veselin Tričković, Vanja Obradović, Damjan Lazić, kormilar Vuk Mladenović ostao je bez odličja na Svetskom prvenstvu za seniore, seniore do 23 godine i juniore, koje je u nedelju, 28. avgusta 2016, završeno u Roterdamu. Naš čamac, ovogodišnji juniorski evropski viceprvak iz Trakaija, u finalu ove discipline zauzeo je četvrto mesto s vremenom 6:20.69. Zlato je pripalo posadi Italije (6:15.97), koja je tako evropskoj dodala i svetsku titulu, srebro je osvojila Nemačka (6:18.16), a bronzu SAD (6:20.58). 

Naš četverac je posle prvih 500 metara bio četvrti sa zaostatskom od svega 52 stotinki u odnosu na čamac Australije, koji je bio treći. Italijani su u tim trenicima već sigurno držali prvo mesto, dok je odmah iza njih bila Nemačka. Na polovini trke srpski četverac sa kormilarom zadržao je četvrto mesto, a sa tim plasmanom je ušao i u poslednji 500 metara. Tada je je krenuo u jak napad na posadu SAD koja je bila treća, pošto su Italijani i Nemci već bili poprilično odmakli. Žestoka borba za bronzano odličje trajala je sve do poslednjih metara, ali su našim momci na kraju ostali prvi ispod crte za postolje i to za svega 11 stotinki. 

– Nemam šta da zamerim momcima. Izveslali su odličnu trku i pokazali da su uz rame sa najboljim svetskim veslačima u ovom godištu. Na žalost, i zbog nedostatka sreće nisu se domogli svetskog odličja. Ovom prilikom čestitam im na svemu što su pokazali u Roterdamu. Za dlaku su ostali bez medalje, a treba da nastave da koračaju uzdignute glave, da rade i napreduju. Posle evropske vicešampionske titule u Litvaniji i u Roterdamu su dokazali da imaju potencijal i materijal za vrhunske veslačke karijere – kazao je trener četverca sa kormilarom Goran Todorović.

Četverac bez kormilara Veljko Milovanović, Pavle Simić, Radoš Milićević, Aleksa Popović šampionat u Roterdamu završio je na 12. mestu. U B finalu ove discipline naš čamac je s vremenom 6:18.52 zauzeo šesto mesto. U borbi za plasman od sedmog do 12. mesta pobedila je posada Francuske (6:12.57), druga je bila Kanada (6:15.43), treći Uzbekistan (6:16.27), četvrta Belorusija (6:16.70), a peta Južnoafrička Republika (6:18.50).

Datum: 29.08.2016. Autor: Veslački savez Srbije

PROČITAJTE JOŠ...