x

Kuglaška mladost na Banjici

Kuglaška mladost na Banjici
Kuglaški savez Beograda, pod pokroviteljstvom Sekretarijata za sport i omladinu Beograda, organizovaće u subotu i nedelju na kuglani na Banjici „Trofej Beograda“ koji će okupiti kuglašku mladost iz Slovenije, Republike Srpske, Makedonije i Srbije.

- Sekretarijat za sport i omladinu Beograda podržava, u sistemu takmičenja za „Trofej Beograda“, koja se održavaju u skoro svim sportovima, popularizaciju i razvoj sporta među mladima – istakao je na konferenciji za novinare Novica Todosejević, samostalni stručni saradnik Sekretrijata za sport i omladinu Beograda.-  U kuglanju „Trofej Beograda“ ima izuzetnu tradiciju i lep ugled u regionu  što potvrđuje iz godine u godinu,  jer dolaze veoma talentovani i već afirmisani kuglaši i kuglašice. Obezbedili smo medalje i trofeje za najuspešnije.

Milica Antić je ispred Kuglaškog saveza Beograda, čiji je agilni predsednik Novak Obradović,  istakla da će „Trofej Beograda“ ove godine okupiti preko 40 kuglašica i kuglaša.

- Iz Slovenije dolaze četiri juniorke, a imaćemo još 12 kuglašica iz srpskih klubova i na ovaj način Kuglaški savez Beograda pomaže i razvoj ženskog kuglanja. U muškoj konkurenciji igraće pet ekipa, iz Slovenije, Republike Srpske, Makedonije i Srbije. Zahvaljujemo se Sekretarijatu za sport i omladinu Beograda,  koji izuzetno pomaže našem savez u organizaciji ovog turnira i sprovođenju godišnjeg programa. 

Svečano otvaranje je u subotu u 12,30 časova na kuglani na Banjici,  posle kojeg će od 13 časova igrati juniorke. U nedelju od 10 časova je nastavak „Trofeja Beograda“, kada će na staze izaći juniori.

Na „Trofeju Beograda“ 2015. najbolji je bio Marko Vujović (Crvena zvezda). U poslednjoj deceniji najtrofejniji igrač je Igor Kovačić  trostruki pobednik za juniore (2012, 2013. i 2014) koji je ove godine na šampionatima sveta u istarskom Novigradu osvojio sedam medalja, tri seniorske i četiri juniorske i okitio se sa dva zlata – seniorskim u kombinaciji i juniorskim sa reprezentacijom.

Pobednici „Trofeja Beograda“ u poslednjih šest godina:
  • 2010. - juniori: Radovan Vlajkov (Banat), kadeti: Milorad Vojnović (Senta), ekipno: juniorska reprezentacija Srbije.
  • 2011. – juniori: Nemanja Galić (Gradiška, Republika Srpska), kadeti: Nemanja Galić, ekipno: Gradiška, juniorke: Milica Đoković (reprezentacija Beograda).
  • 2012.- juniori: Igor Kovačić (Crvena zvezda), kadeti: Bojan Kličarić (reprezentacija Beograda), ekipno: reprezentacija Beograda.
  • 2013.-juniori: Igor Kovačić (Crvena zvezda), kadeti: Đorđe Mandić (Gradiška), ekipno: juniorska reprezentacija Srbije.
  • 2014.- juniori: Igor Kovačić (Crvena zvezda), kadeti: Želislav Jakab (C. zvezda), ekipno: reprezentacija Beograda, juniorke: Ana Marton (EDB).
  • 2015.- juniori: Marko Vujović (Crvena zvezda), ekipno - juniori: reprezentacija Beograda (druga ekipa), juniorke: Ljiljana Frenc (Kristal, gost u reprezentaciji Beograda), ekipno - juniorke: reprezentacija Beograda.

Datum: 26.08.2016. Autor: Branimir Vasić

PROČITAJTE JOŠ...