Kuglaška mladost na Banjici

 
 
Kuglaški savez Beograda, pod pokroviteljstvom Sekretarijata za sport i omladinu Beograda, organizovaće u subotu i nedelju na kuglani na Banjici „Trofej Beograda“ koji će okupiti kuglašku mladost iz Slovenije, Republike Srpske, Makedonije i Srbije.

- Sekretarijat za sport i omladinu Beograda podržava, u sistemu takmičenja za „Trofej Beograda“, koja se održavaju u skoro svim sportovima, popularizaciju i razvoj sporta među mladima – istakao je na konferenciji za novinare Novica Todosejević, samostalni stručni saradnik Sekretrijata za sport i omladinu Beograda.-  U kuglanju „Trofej Beograda“ ima izuzetnu tradiciju i lep ugled u regionu  što potvrđuje iz godine u godinu,  jer dolaze veoma talentovani i već afirmisani kuglaši i kuglašice. Obezbedili smo medalje i trofeje za najuspešnije.

Milica Antić je ispred Kuglaškog saveza Beograda, čiji je agilni predsednik Novak Obradović,  istakla da će „Trofej Beograda“ ove godine okupiti preko 40 kuglašica i kuglaša.

- Iz Slovenije dolaze četiri juniorke, a imaćemo još 12 kuglašica iz srpskih klubova i na ovaj način Kuglaški savez Beograda pomaže i razvoj ženskog kuglanja. U muškoj konkurenciji igraće pet ekipa, iz Slovenije, Republike Srpske, Makedonije i Srbije. Zahvaljujemo se Sekretarijatu za sport i omladinu Beograda,  koji izuzetno pomaže našem savez u organizaciji ovog turnira i sprovođenju godišnjeg programa. 

Svečano otvaranje je u subotu u 12,30 časova na kuglani na Banjici,  posle kojeg će od 13 časova igrati juniorke. U nedelju od 10 časova je nastavak „Trofeja Beograda“, kada će na staze izaći juniori.

Na „Trofeju Beograda“ 2015. najbolji je bio Marko Vujović (Crvena zvezda). U poslednjoj deceniji najtrofejniji igrač je Igor Kovačić  trostruki pobednik za juniore (2012, 2013. i 2014) koji je ove godine na šampionatima sveta u istarskom Novigradu osvojio sedam medalja, tri seniorske i četiri juniorske i okitio se sa dva zlata – seniorskim u kombinaciji i juniorskim sa reprezentacijom.

Pobednici „Trofeja Beograda“ u poslednjih šest godina:
  • 2010. - juniori: Radovan Vlajkov (Banat), kadeti: Milorad Vojnović (Senta), ekipno: juniorska reprezentacija Srbije.
  • 2011. – juniori: Nemanja Galić (Gradiška, Republika Srpska), kadeti: Nemanja Galić, ekipno: Gradiška, juniorke: Milica Đoković (reprezentacija Beograda).
  • 2012.- juniori: Igor Kovačić (Crvena zvezda), kadeti: Bojan Kličarić (reprezentacija Beograda), ekipno: reprezentacija Beograda.
  • 2013.-juniori: Igor Kovačić (Crvena zvezda), kadeti: Đorđe Mandić (Gradiška), ekipno: juniorska reprezentacija Srbije.
  • 2014.- juniori: Igor Kovačić (Crvena zvezda), kadeti: Želislav Jakab (C. zvezda), ekipno: reprezentacija Beograda, juniorke: Ana Marton (EDB).
  • 2015.- juniori: Marko Vujović (Crvena zvezda), ekipno - juniori: reprezentacija Beograda (druga ekipa), juniorke: Ljiljana Frenc (Kristal, gost u reprezentaciji Beograda), ekipno - juniorke: reprezentacija Beograda.

Datum: 26.08.2016. Autor: Branimir Vasić

PROČITAJTE JOŠ...

LISTA KOMENTARA

Trenutno nema komentara u sistemu

OSTAVITE VAŠ KOMENTAR

Ime:
Prezime:
Tekst komentara:

POGLEDAJTE JOŠ I...

POVEZANE VESTI...

AKCIJE

Ako podjednako volite sport i da pišete o njemu, odnosno znate nešto novo i zanimljivo o nekoj sportskoj temi,  a uz to želite da svoje znanje iz oblasti sporta nesebično podelite sa drugima, javite nam se. Čekamo Vas!
Zanimaju Vas informacije o određenoj sportskoj manifestaciji (turniru, prvenstvu, akciji, seminaru, itd.), pogledajte najave aktuelnih sportskih manifestacija u okviru našeg Sportskog kalendara...
Ukoliko vodite neku sportsku organizaciju (savez, klub, asocijaciju i sl.) ili ste organizator neke sportske manifestacije (turnir, akcija, seminar, sl.) i želite da je medijski promovišete, odnosno sa njom upoznate širu javnost, Savremenisport.com može postati Vaš Medijski partner...
Osetite deo atmosvere sa najzanimljivijih već održanih sportskih manifestacija putem slika koje smo zbog Vas zabeležili u okviru Foro galerije...