x

Održan rukometni turnir Nikšić 2016

Održan rukometni turnir Nikšić 2016

Rukometašice Radničkog, generacija 2000-to i mlađe završila je učešće na internacionalnom turniru prve klase „Nikšić 2016“. Mlade Tigrice iako oslabljene i kao najmlađa ekipa turnira završile su na 8-om mestu u izuzetno jakoj konkurenciji ekipa iz cele bivše Jugoslavije.

Turnir je osvojila reprezentacija Slovenije.  U fantastičnom meču za prvo mesto Slovenke su savladale domaću Levaleu 2010 rezultatom 20:19 u meču dostojnom finala turnira koji je okupio deset vrhunskih rukometnih škola.

-Mislim da smo organizaciono, u odnosu na prethodne godine, napravili iskorak. Sve je besprekorno funkcionisalo. Pored toga, rukomet je bio na visokom nivou kada je u pitanju ovaj uzrast.  Deset ekipa iz šest zemalja bivše Jugoslavije prikazale su izuzetno kvalitetene utakmice, a u većini mečeva odlučivale su nijanse-izjavio je director turnira Aleksandar Vulanović.

Konačan plasman: 10. ŽRK Dubica 9. RK Vardar 8. ŽRK Radnički 7. ŽRK Nikšić 6. ŽRK Lokomotiva 5. ŽRK Podravka 4. ŽRK Sesvete 3. ŽRK Budućnost 2. ŽRK Levalea 1. Reprezentacija Slovenije.

-Ogromno iskustvo za naše mlade rukometašice,toliko jakih utakmica različitih škola iz bivše SFRJ.Ovaj turnir je prvi u nizu a po predlogu ekipa učesnika trebao bi da preraste u tradicionalni I da svako od nas bude po jednom domaćin. To bi bio pun pogodak jer samo kroz ovako jake utakmice devojčice mogu da napreduju. Domaćin turnira i g.Vulanović su gostoprimstvom I organizacijom postavili domaći zadatak za sve nas buduće organizatore.

Što se rezultata tiče,igrali smo u podmlađenom sastavu,zauzeli 8-mo mesto.Nemerljivo iskustvo koje igranjem u našoj ligi ne mogu da steknu.Uspostavili smo kontakte sa drugim ekipama I nadam se odličnoj saradnji sa njima ubuduće.

Na kraju posetili smo manastir Ostrog što je još jedan divan događaj za devojčice-poručio je direktor omladinske škole ŽRK Radnički Aleksandar Đurović.

Kao najmlađa igračica turnira,specijalno priznanje je ponela najmlađa Tigrica Anika Đorđević rođena 2004-te godine.


Datum: 23.05.2016. Autor: ŽRK Radnički Kragujevac

PROČITAJTE JOŠ...