Održan rukometni turnir Nikšić 2016

Rukometašice Radničkog, generacija 2000-to i mlađe završila je učešće na internacionalnom turniru prve klase „Nikšić 2016“. Mlade Tigrice iako oslabljene i kao najmlađa ekipa turnira završile su na 8-om mestu u izuzetno jakoj konkurenciji ekipa iz cele bivše Jugoslavije.

Turnir je osvojila reprezentacija Slovenije.  U fantastičnom meču za prvo mesto Slovenke su savladale domaću Levaleu 2010 rezultatom 20:19 u meču dostojnom finala turnira koji je okupio deset vrhunskih rukometnih škola.

-Mislim da smo organizaciono, u odnosu na prethodne godine, napravili iskorak. Sve je besprekorno funkcionisalo. Pored toga, rukomet je bio na visokom nivou kada je u pitanju ovaj uzrast.  Deset ekipa iz šest zemalja bivše Jugoslavije prikazale su izuzetno kvalitetene utakmice, a u većini mečeva odlučivale su nijanse-izjavio je director turnira Aleksandar Vulanović.

Konačan plasman: 10. ŽRK Dubica 9. RK Vardar 8. ŽRK Radnički 7. ŽRK Nikšić 6. ŽRK Lokomotiva 5. ŽRK Podravka 4. ŽRK Sesvete 3. ŽRK Budućnost 2. ŽRK Levalea 1. Reprezentacija Slovenije.

-Ogromno iskustvo za naše mlade rukometašice,toliko jakih utakmica različitih škola iz bivše SFRJ.Ovaj turnir je prvi u nizu a po predlogu ekipa učesnika trebao bi da preraste u tradicionalni I da svako od nas bude po jednom domaćin. To bi bio pun pogodak jer samo kroz ovako jake utakmice devojčice mogu da napreduju. Domaćin turnira i g.Vulanović su gostoprimstvom I organizacijom postavili domaći zadatak za sve nas buduće organizatore.

Što se rezultata tiče,igrali smo u podmlađenom sastavu,zauzeli 8-mo mesto.Nemerljivo iskustvo koje igranjem u našoj ligi ne mogu da steknu.Uspostavili smo kontakte sa drugim ekipama I nadam se odličnoj saradnji sa njima ubuduće.

Na kraju posetili smo manastir Ostrog što je još jedan divan događaj za devojčice-poručio je direktor omladinske škole ŽRK Radnički Aleksandar Đurović.

Kao najmlađa igračica turnira,specijalno priznanje je ponela najmlađa Tigrica Anika Đorđević rođena 2004-te godine.


Datum: 23.05.2016. Autor: ŽRK Radnički Kragujevac

PROČITAJTE JOŠ...

LISTA KOMENTARA

Trenutno nema komentara u sistemu

OSTAVITE VAŠ KOMENTAR

Ime:
Prezime:
Tekst komentara:

POGLEDAJTE JOŠ I...

POVEZANE VESTI...

AKCIJE

Ako podjednako volite sport i da pišete o njemu, odnosno znate nešto novo i zanimljivo o nekoj sportskoj temi,  a uz to želite da svoje znanje iz oblasti sporta nesebično podelite sa drugima, javite nam se. Čekamo Vas!
Zanimaju Vas informacije o određenoj sportskoj manifestaciji (turniru, prvenstvu, akciji, seminaru, itd.), pogledajte najave aktuelnih sportskih manifestacija u okviru našeg Sportskog kalendara...
Ukoliko vodite neku sportsku organizaciju (savez, klub, asocijaciju i sl.) ili ste organizator neke sportske manifestacije (turnir, akcija, seminar, sl.) i želite da je medijski promovišete, odnosno sa njom upoznate širu javnost, Savremenisport.com može postati Vaš Medijski partner...
Osetite deo atmosvere sa najzanimljivijih već održanih sportskih manifestacija putem slika koje smo zbog Vas zabeležili u okviru Foro galerije...