x

Mlade Tigrice ugostile Mostarke

Mlade Tigrice ugostile Mostarke

U Kragujevcu je ovih dana u okviru proslave dana grada boravila sportska delegacija bratskog grada Mostara u kojoj su bile i mlade rukometašice reprezentacije grada Mostara 2002/2003. godište.Ovi susreti devojčica iz omladinske škole ŽRK Radnički i mladih Mostarki su prerasli u svojevrsnu tradiciju velikih,ne samo sportskih,prijatelja.

U okviru ovog druženja je i odigran prijateljski susret dveju ekipa čiji je rezultat kao i uvek bio u drugom planu.

-Ovo je šesta godina kako je uspostavljena saradnja sa gradom Mostarom i njihovim rukometašicama,fudbalerima,košarkašima..Naš klub je redovan učesnik pomenutih susreta i sa ponosom mogu da kažem da su deca upoznala brojne vršnjakinje iz sveta rukometa,decu različite vere i nacionalnosti,ali naš sport ruši sve barijere i pravi prijateljstva koja će im ostati do kraja života.Uz neizmerno lep grad Mostar,rukomet a pre svega prijateljstvo je nešto što je najvrednije-reči su direktora omladinske škole ŽRK Radnički Aleksandra Đurovića.

-Zahvalila bih se domaćinu na jako lijepom gostoprimstvu, iz godine u godinu svaki put nam bude sve ljepše u vašem gradu. Ovo druženje koje imamo je jedno veliko iskustvo za ove mlade sportaše  a i nas trenere. Željela bih se zahvaliti Gradu Kragujevcu i ŽRK Radnički koji su bili naši domaćini, uskoro se vidimo u Mostaru-poručila je trener reprezentacije Mostara Ivana Mlakić.

Novi susret sportskih prijatelja je zakazan za avgust  a ovog puta će domaćin biti grad Mostar.

Datum: 11.05.2016. Autor: ŽRK Radnički

PROČITAJTE JOŠ...