x

Glavni grad spreman za 29. Beogradski maraton

Glavni grad spreman za 29. Beogradski maraton

Tri dana uoči 29. Beogradskog maratona održana je konferencija za medije na kojoj su izneti svi važni detalji organizacije ovogodišnje manifestacije i zajednički zaključak svih predstavnika Uprave grada Beograda, njenih javnih i komunalnih preduzeća i Beogradskog maratona je da je Beograd spreman za svoj maraton.

„Za polumaraton i maraton zadužen je Dejan Nikolić, a ja očekujem i priželjkujem veliki broj Beograđana na platou ispred Doma narodne skupštine, posebno najmlađih, koji će učestvovati u Trci zadovoljstva. Pozivam ih da osete draž trčanja i u Trci zadovoljstva započnu svoje trkačke i maratonske karijere, a sve one koji ne mogu da trče da izađu iz svojih kuća i pruže podršku polumaratoncima i maratoncima da lakše stignu do cilja.

Siguran sam da će 29. Beogradski maraton biti najveća manifestacija u Beogradu u ovoj godini i to ne samo kad je u pitanju sport – rekao je zamenik gradonačelnika Andreja Mladenović.

„Vremenska prognoza za subotu 16. aprila: za učesnike Coca-Cola Trke zadovoljstva na 5 km povoljna, za učesnike polumaratona nepovoljna, za učesnike maratona veoma nepovoljna” rekao je Nedeljko Todorović, meteorolog i pasionirani maratonac i to objasnio činjenicom da će u vreme starta u 10.00 temperatura iznositi 17 stepeni, u 12 časova 21 stepen i da će dalje rasti svakog sata do 25 stepeni – u hladu.

Na beogradskim ulicama pod direktnim zracima sunca biće mnogo toplije i zato dr Goran Rađen, medicinski direktor Beogradskog maratona, upozorava sve učesnike da posebno vode računa o unošenju tečnosti pre starta i za vreme trke i da tempo prilagode mogućnostima svog tela i utreniranosti.

Za svaki slučaj brigu o onima koji preteraju preuzeće 16 ekipa Hitne medicinske pomoći koje će dežurati duž staze istakao je direktor Hitne pomoći Goran Čolaković, ali sudeći po rečenom na jučerašnjem skupu u Skupštini grada Beograda, ne očekuje se da će biti mnogo takvih slučajeva. Uostalom, slogan 29. Beogradskog maratona je „Možeš i ti, možemo svi”, a Nataša Kovačević njime je pozvala Beograđane da se pridruže njoj i mladim košarkašicama Crvene zvezde u timu „UNIKA osiguranja” u Trci zadovoljstva.

„UNIKA osiguranje” osiguraće sve učesnike 29. Beogradskog maratona i dobro raspoloženje jer će, kako je rekla direktor marketinga Sonja Marić, trkače na Brankovom mostu bodriti Dragoljub Đuričić i njegovi bubnjari, a u „muzičkoj aveniji” od „Londona” do Terazija trubači, bubnjari i rok bend „Old hat orchestra”...

Dejan Nikolić, direktor Beogradskog maratona istakao je da će ova manifestacija dobiti i milionitog učesnika, računajući sve trke na 29 Beogradskih maratona i 23 Smoki Smokić Dečijih maratona:

„To je značajan rekord i mi ćemo nagraditi milionitog učesnika. Sigurni smo i da ćemo imati maksimalan broj od 6.000 učesnika, više od 1.000 u maratonu i ostatak u polumaratonu. Ukupno iz inostranstva imaćemo oko 2.500 učesnika i gostiju iz 60 zemalja sa svih kontinenata, a očekujemo da lepo vreme privuče na start „Coca-Cola trke zadovoljstva” i više od 20.000 učesnika”.

Darko Glavaš, direktor „Beokoma” upoznao je medije sa svim onim što su gradski sekretarijati, javna i komunalna preduzeća uradili u pripremi grada, a posebno trase, za 29. Beogradski maraton, kako bi što lepša slika otišla u svet, Ljiljana Kuzmanović iz Sekretarijata za saobraćaj istakla je da će zatvaranje delova trase početi u petak uveče da bi se postavila maratonske „kulise”, a Vladan Radosavljević u ima Policijske uprave za Grad Beograd i Nedeljko Munjas, zamenik načelnika Uprave saobraćajne policije istakli su da će učesnici maratona u svakom smislu biti potpuno bezbedni i uputili apel građanima da svoja vozila u petak uklone s trase maratona.

Nataša Vukmirović iz organizacije „Link plus” pozvala je odgovorne vlasnike pasa da sa svojim ljubimcima u 8 časova dođu na plato ispred Doma Narodne skupštine (obavezne su potvrde o čipovanju i vakcinaciji, povoci i korpe, kao i higijenske kese) da bi uzeli učešće u Idea Šetnji odgovornih vlasnika pasa u okviru Coca Cola Trke zadovoljstva, a za učesnike obezbeđene su majice i startni brojevi...


Datum: 13.04.2016. Autor: Beogradski maraton

PROČITAJTE JOŠ...