Naši sportisti sa invaliditetom uspešni na igrama u Švedskoj

Zapaženim rezultatima naših sportista ovih dana je pridodat i uspešan nastup koji su naši sugrađani sa invaliditetom ostvarili na igrama «Malme open 2016» manifestaciji koja je ove godine, od 10. do 14. februara, održane i već jubilarni 40-ti put zaredom  u istoimenom gradu u Švedskoj.

Na ovoj izuzetno uglednoj, inače najmasovnijoj smotri sportista sa invaliditetom posle paraolimpijskih igara, koja je i ove godine okupila više od 3.000 učesnika iz oko 30 država naši sportisti su postigli zapažen uspeh pa su kako  svojim pre svega ponašanjem ali i rezultatima u potpunosti opravdali očekivanja – ekipa od ukupno 9 sportista  osvojila je ukupno 10 medalja a među njima  je najuspešniji bio plivač Filip Graovac sa čak 4 (četiri) odličja: prvo mesto i zlatna medalja na 100 m slobodno i još 3(tri) druga mesta (25 i 50 m slobodnim stilom i 50m leđno); njegov kolega Šćepan Zorić bio je dva puta drugi (25 i 50 m kraul) dok su stonoteniseri Dragan Vujisić i Saša Zdravković u svojim kategorijama osvojili po dve bronzane medalje.

Takođe je vredno pažnje i to da je po prvi put u međunarodnoj konkurenciji kada je u pitanju disciplina «boćanje» inače jedan od  najmasovnijih  paraolimpijskih sportova koji kod nas tek stiče popularnost, neko od naših sportista bio u borbi za medalju – Borislavu Lukiću je za to nedostajalo samo dva poena i na kraju mu je pripalo takođe odlično 4-to mesto.

Inače, nosilac organizacije naših sportista i ekipe bio je Sportski savez osoba sa invaliditetom Beograda a njihovo učešće podržao je i omogućio Grad Beograd – Sekretarijat za sport i omladinu.

Datum: 18.02.2016. Autor: Jelena Radivojević

PROČITAJTE JOŠ...

LISTA KOMENTARA

Trenutno nema komentara u sistemu

OSTAVITE VAŠ KOMENTAR

Ime:
Prezime:
Tekst komentara:

POGLEDAJTE JOŠ I...

POVEZANE VESTI...

AKCIJE

Ako podjednako volite sport i da pišete o njemu, odnosno znate nešto novo i zanimljivo o nekoj sportskoj temi,  a uz to želite da svoje znanje iz oblasti sporta nesebično podelite sa drugima, javite nam se. Čekamo Vas!
Zanimaju Vas informacije o određenoj sportskoj manifestaciji (turniru, prvenstvu, akciji, seminaru, itd.), pogledajte najave aktuelnih sportskih manifestacija u okviru našeg Sportskog kalendara...
Ukoliko vodite neku sportsku organizaciju (savez, klub, asocijaciju i sl.) ili ste organizator neke sportske manifestacije (turnir, akcija, seminar, sl.) i želite da je medijski promovišete, odnosno sa njom upoznate širu javnost, Savremenisport.com može postati Vaš Medijski partner...
Osetite deo atmosvere sa najzanimljivijih već održanih sportskih manifestacija putem slika koje smo zbog Vas zabeležili u okviru Foro galerije...