x

Naši sportisti sa invaliditetom uspešni na igrama u Švedskoj

Naši sportisti sa invaliditetom uspešni na igrama u Švedskoj
Zapaženim rezultatima naših sportista ovih dana je pridodat i uspešan nastup koji su naši sugrađani sa invaliditetom ostvarili na igrama «Malme open 2016» manifestaciji koja je ove godine, od 10. do 14. februara, održane i već jubilarni 40-ti put zaredom  u istoimenom gradu u Švedskoj.

Na ovoj izuzetno uglednoj, inače najmasovnijoj smotri sportista sa invaliditetom posle paraolimpijskih igara, koja je i ove godine okupila više od 3.000 učesnika iz oko 30 država naši sportisti su postigli zapažen uspeh pa su kako  svojim pre svega ponašanjem ali i rezultatima u potpunosti opravdali očekivanja – ekipa od ukupno 9 sportista  osvojila je ukupno 10 medalja a među njima  je najuspešniji bio plivač Filip Graovac sa čak 4 (četiri) odličja: prvo mesto i zlatna medalja na 100 m slobodno i još 3(tri) druga mesta (25 i 50 m slobodnim stilom i 50m leđno); njegov kolega Šćepan Zorić bio je dva puta drugi (25 i 50 m kraul) dok su stonoteniseri Dragan Vujisić i Saša Zdravković u svojim kategorijama osvojili po dve bronzane medalje.

Takođe je vredno pažnje i to da je po prvi put u međunarodnoj konkurenciji kada je u pitanju disciplina «boćanje» inače jedan od  najmasovnijih  paraolimpijskih sportova koji kod nas tek stiče popularnost, neko od naših sportista bio u borbi za medalju – Borislavu Lukiću je za to nedostajalo samo dva poena i na kraju mu je pripalo takođe odlično 4-to mesto.

Inače, nosilac organizacije naših sportista i ekipe bio je Sportski savez osoba sa invaliditetom Beograda a njihovo učešće podržao je i omogućio Grad Beograd – Sekretarijat za sport i omladinu.

Datum: 18.02.2016. Autor: Jelena Radivojević

PROČITAJTE JOŠ...