x

Anđušić – Maksimović, Sebić, Arunović i Grgić pobedili u trećem Kupu Srbije

Anđušić – Maksimović, Sebić, Arunović i Grgić pobedili u trećem Kupu Srbije
Titule u trećem, poslednjem, Kupu Srbije vazdušnim oružjem u Beogradu osvojili su puškom Ivana Anđušić Maksimović („Akademija Maksimović“) i Milenko Sebić (Crvena zvezda) dok su pištoljem bili najbolji Zorana Arunović (C. zvezda) i Dimitrije Grgić iz Akademca.

- Treći kup, koji je bio i izborni za sastav ekipa za EŠ u Đeru u februaru iduće godine, obeležilo je nekoliko dobrih rezultata, iako je  bilo i malog pritiska kod pojednih strelaca – komentar je Srećka Pejovića sportskog direktora SS Srbije.- Seniorke i juniorke puškom su bile sjajne, otkrovenje sezone je mlada Marija Kolarević.  Kod seniorki pištoljem, proširio  se krug takmičarki  koje konkurišu za reprezentaciju, uz Arunovićevu, Veličkovićevu i Šekarićevu, tu su još Jasmina Milovanović i Brankica Zarić i to može samo da nas raduje. Grgić  drži visoku formu pištoljem, Duško Petrov se upisao na listu kandidata za reprezentaciju ovim oružjem...  Sebić je odskočio u rezultatu puškom, i ovim oružjem, posebno za juniorsku selekciju, imamo više dobrih kandidata...

Vazdušnom puškom za seniorke, sjajni rezultati, prve tri Ivana Anđušić Maksimović („Akademija Maksimović“), Dragana Todorović (Novi Beograd Ušće) i, još juniorka, Marija Kolarević iz Jedinstva (Stara Pazova) imale su preko 417 krugova.

- Lepo sam završila ovu godinu, zadovoljna sam pre svega  rezultatom i, naravno,  pobedom – rekla je Ivana Anđušić Maksimović posle trijumfa u konkurenciji seniorki, prvog u kupu ove sezone.- Gađala sam u novoj opremi firme „Sauer“, koju sam obezbedila uz pomoć OK Srbije u programu „Rio 2016“. Još se nije slegla, malo sam brinula zbog toga, ali je na kraju sve bilo dobro...

Dragana Todorović je jedina seniorka koja  je na sva tri kupa puškom bila na postolju: prva u prvom u Novom Sadu, druga u drugom u Smederevu i druga u trećem u Beogradu:

- Laknulo mi je,  imala sam problema na poslednjim treninzima,  trener Stefan Višekruna me je ubeđivao da ja grešim, ali sam osećala da nešto nije u redu sa puškom i kada je pregledao Milenko Sebić, koji je najbolji oružar u Srbiji,  utvrdili smo da je bila pokvarena. Na ovom takmičenju  bilo je sve u redu, nedostajala su 0,3 kruga da pobedim.

Todorovićeva je najbolji rezultat u kupu ove godine postigla u prvom u Novom Sadu 417,9 krugova, tačno koliko je u Beogradu bilo potrebno za prvo mesto.

Juniorska titula pripala je Mariji Kolarević. U Beogradu je bila i treća za seniorke. Interesantno da su kod juniorki na sva tri kupa iste takmičarke osvajale medalje-  prvi: Kolarević, Babić, Vukašinović, drugi: Babić, Kolarević, Vukašnović i treći: Kolarević, Babić, Vukašinović.

- Bila sam blizu ličnog rekorda, koji sam postavila na prvom kupu od 417,4 kruga i zbog toga sam veoma zadovoljna. Na treninzima imam i „jače“ rezultate i volela bih da u istom ritmu nastavim i u novoj godini – rekla je Marija Kolarević.

Niš je, posle drugog mesta u drugom kupu, došao do ekipne titule za žene.

Seniorsku titulu puškom osvojio je Milenko Sebić, koji je u drugom kupu bio treći:
-Zadovoljan sam rezultatom, najboljim ove sezone u kupu vazdušnom puškom. Za mene je odličan, jer su mi  pod „A“ discipline MK puškom  – rekao je Sebić.- Obzirom da sam promenio kundak na pušci za ovo takmičenje, sve se na kraju završilo na najbolji način.

Drugo mesto osvojioje Pančevac Dejan Pešić, dok je treći bio  Stevan 
Pletikosić koji je u drugom kupu bio pobednik, a u prvom je zauzeo treće mesto i jedini je sanior sa tri postolja  u tri kupa.

Mladi Veljko Ilić iz Smedereva, đak iz streljačke škole Bobana Marinkovića upisao je drugu juniorsku pobedu u ovogdišnjem kupu, posle trijumfa u prvom  na svom strelištu u Smederevu. Postavio je i lični rekord skoro tri kruga bolji od starog! Drugo i treće mesto osvojili su, kao i u drugom kupu u kome je slavio Kragujevčanin Stevan Jovanović, Jagodinac Lazar Kovačević i Nišlija Andrija Milovanović.

Kragujevački „Čika Mata“ upisao je ekipni „het trik“ kod muškaraca puškom pobedivši u sva tri kupa!

Zorana Arunović je bila pod pritiskom na poslednjem takmičenju u sezoni: trebala joj je pobeda pištoljem da se kvalifikuje za finale!
- Nisam gađala na prva dva kupa i ovo je bio „poslednji voza“ za završni turnir u februaru iduće godine – prčala je Zorana Arunović.-  Takođe, želela sam da godinu završim visokim rezultatom, pa me je i to dodatno opteretilo. Krenula sam „jako“, prva serija 98 krugova, potom sam napravila nekoliko grešaka, ali sam uspela da se vratim u normalu, da „izvučem“ rezultat na 383 kruga sa kojim nisam zadovoljna, želela sam više. Iskreno, ma koliko pričala da sam u punom trenažnom procesu, oseća se dolazak praznika. Malo sam opuštenija, što je i normalno, pa se i to, možda, odrazilo na rezultat.

Drugo mesto pripalo je Kikinđanki Brankici Zarić koja je  na sva tri kupa bila na postolju. U prvom je bila druga, u drugom je pobedila.  Treća je bila Jasmina Milovanović iz Smedereva, koja je u drugom kupu bila druga. Boranka Bobana Veličković, prva u prvom i treća u drugom kupu, nije gađala, dobila je „voljno“ od trenera Bobana Markovića, jer je već obezbedila plasman u finale...

Natalija Anastasijević iz Partizana pobedila je pištoljem za juniorke na radost trenera Dragana Donevića...

Kod žena pištoljem, Crvena zvezda je pobedila. U prva dva kupa slavile su takmičarke užičkog „Alekse Dejovića“.

Posle drugog mesta u drugom kupu, Dimitrije Grgić iz Akedemca osvojio je prvo mesto u Beogradu sa dobrim rezultatom od 584 kruga. Počeo je sjajno meč sa maksimalnih 100 krugova, ali je završio šestu seriju sa 94 kruga i – pokvario rezultat:
- Ovo je još jedno takmičenje na kome sam postigao solidan osnovni rezultat i zadovoljan sam jer sam i godinu lepo završio – rekao je Grgić.- Odavno nisam tako dobro počeo meč, ali kraj nije bio kako valja. Prva dva metka u poslednjoj seriji bile su osmice, te greške nisu ugrozile pobedu, ali da nije bilo njih rezultat bi bio još bolji.
Pobednik prvog kupa i treći  u drugom Duško Pertov iz užičkog „Alekse Dejovića“ zauzeo je drugo mesto, dok je treći bio Boris Mikluc (Kikinda).

Junior Policajca Branko Mašanović, najbolji u drugom kupu, trijumfovao je i u trećem.
Posle dve pobede u prva dva kupa ekipe Policajca, u trećem su slavili strelci Akademca.

Dobri domaćini i organizatori bili su streljački radnici Crvene zvezde u sali  sportskog društva crveno – belih. Organizacioni tim predvodio je Petar Podraščić, a direktor takmičenja bila je predsednik kluba Bojana Injac. Takmičenje je održano u okviru proslave 150 godina od osnivanja prve Beogradske streljačke družine 1865. Trofeje su uručivali Mile Đapić prdsednik SS Beograda i Bojana Injac predsednik Streljačkog kluba Crvena zvezda.

Rezultati – treći Kup Srbije vazdušnim oružjem, puška - žene: 1.  Ivana Anđušić Maksimović („Akademija Maksimović“) 417,9, 2. Dragana Todorović (Novi Beograd Ušće) 417,7 3, Marija Kolarević (Jedinstvo, Stara Pazova) 417,1,  4. Tašana Bogatinovski (Policajac) 416,4, 5. Andrea Arsović (Partizan) 414,2 kruga itd.
Samo juniorke: 1. Kolarević 417,1, 2. Milica Babić (Palilula) 412,5, 3. Sanja Vukašinović (Novi Sad) 412,4, 4. Isidora Stojanović (Pančevo) 411,4, 4. Marija Zavišić (Policajac) 411,1 krug itd. Ukupno 59 učesnica, do toga 39 juniorki.
Ekipno: 1.  Niš 1.236,6, 2.  Policajac 1.235,2, 3. Jedinstvo Stara Pazova 1.228,5 krugova itd. Ukupno 12 ekipa.
Muškarci: 1. Milenko Sebić (Crvena zvezda)  625,5, 2. Dejan Pešić (Pančevo) 623,6, 3. Stevan Pletikosić („Čika Mata“) 621,5, 4. Đorđe Janjić (Novi Sad) 619,4, 5. Veljko Ilić (Smederevo) 617,3 kruga itd.
Samo juniori: 1. Veljko Ilić (Smederevo) 617,3, 3. Lazar Kovačević (Jagodina) 616,9, 3. Andrija Milovanović (Niš) 616,3, 4. Stevan Jovanović („Čika Mata“) 615,6, 5. Dimitrije Gaćeša (Mladost, Inđija) 609,6 krugova itd. Ukupno 47 učesnika, od toga 26 juniora.
Ekipno: 1. „Čika Mata“ Kragujevac 1.854,1, 2. Niš 1.837,3, 3. Palilula 1.825,5 krugova itd. Ukupno sedam ekipa.
Pištolj – žene: 1. Zorana Arunović (C. zvezda) 383, 2. Brankica Zarić (Valter pistols, Kikinda) 381, 3. Jasmina Milovanović (devojačko Grgić, Smederevo) 378, 4. Jasna Šekarić (C. zvezda) 377, 5. Danijela Mrdović (Policajac) 373 kruga itd.
Samo juniorke: 1.  Natalija Anastasijević (Partizan) 369, 2. Jelena Todororvić („Aleksa Dejović“) 367, 3. Lea Aleksić (Novi Beograd Ušće) 365, 4. Jelena Tomić (C. zvezda) 365, 5. Marija Šunjevarić („Aleksa Dejović“) 365 krugiva itd. Ukupno 43 učesnice, od toga 28 juniorki.
Ekipno: 1. C. zvezda 1.118, 2. Smederevo 1.098, 3. Policajac 1.096 krugova itd. Ukupno devet ekipa.
Muškarci: 1. Dimitrije Grgić (Akademac)  584, 2. Duško Petrov („Aleksa Dejović“) 574, 3. Boris Mikluc (Kikinda) 566, 4. Vasilije Groza (Policajac) 565, 5. Rastko Jokić (Novi Sad) 564 kruga itd.
Samo juniori: 1. Branko Mašanović (Policajac) 566, 2. Stefan Todorović (Kolubara) 563, 3, Dragan David Vukadinović (Partizan) 561, 4. Milan Ponjavić („Škepo“, Gornji Milanovac) 549, 5. Petar Adamović (Smederevo) 547 krugova itd.
Ekipno: 1. Akademac 1.701, 2. Policajac 1.681, 3. Kikinda 1.678 krugova itd. Ukupno 10 ekipa.

Datum: 28.12.2015. Autor: Branimir Vasić

PROČITAJTE JOŠ...