x

Siniši Veljkoviću Specijalno priznanje Sportskog saveza Pančeva

Siniši Veljkoviću Specijalno  priznanje Sportskog saveza Pančeva

Istaknuti streljački radnik i strelac Siniša Veljković, dobitnik je ovogodišnjeg “Specijalnog priznanja za razvoj sporta” koje dodeljuje Sportski savez Pančeva i jedno je od najviših društveno sportskih priznanja u ovom gradu.


- Ova nagrada je priznanje meni, ali i celokupnom pančevačkom streljaštvu sa tradicijom dugom preko dva veka, kao i svim strelcima i streljačkim radnicima bez kojih ne bi bilo ni sjajnih rezultata – rekao je Siniša Veljković.-  Posebno mi je drago jer su me predložili  članovi komisije koji se ne bave streljačkim sportom, što samo potvrđuje da uspesi pančevačkih strelaca  nisu  ostali nezapaženi. Ponosan sam i što sam se kao dobitnik “Specijalnog priznanja za razvoj sporta” našao u uglednom društvu ranijih dobitnika, istaknutih pančevačkih sportskih radnika i legenda sporta i biće mi veliki podstrek  da nastavim da vredno radim, da i pored brojnih teškoća,  ispunimo san generacija pančevačkih strelaca i dobijemo savremeni streljački objekat za MK oružje.


Streljačka družina “Pančevo 1813” je poslednjih godina ostala bez podrške grada, rad je otežavalo i nerešeno pitanje zemljišta na kome je nekada bilo malokolibarsko strelište, ali su vredni entuzijasti okupljeni oko družine,  ipak uspeli da žive, beleže visoke rezultate i revitalizuju staru zgradu gde su opremili i  novu vatrenu liniju.


- Dolaskom novog gradonačenika Saše Pavlova, stvari su, na našu veliku radost,  počele da se menjaju na bolje i jedan po jedan problem zajednički ćemo rešavati sa gradskim strukturama. Već postoje planovi da se reši dug za naknadu za korišćenje zemljišta, iako ga nismo koristili i da, potom, krenemo u nove projekte – dodao je Veljković.


Siniša Veljković je 40 godina član Streljačke družine ”Pančevo 1813”. Ujedno je i četiri decenije aktivan takmičar u svim disciplinama, a najviše pištoljem. I  danas popunjava ekipe kada neko izostane, a učestvuje i u “C” programu na turnirima i u Ligi seniora Pančeva. Od januara 1994. godine, vodi družinu kao trener i direktor. Njegovim zalaganjem družina ima 35 sudija i 12 trenera sa licencama, 200 rekreativaca i dala je brojne sjajne generacije takmičara u svim disciplinama i kategorijama od kojih su mnogi bili i reprezentativci. “Pančevo 1813”  je jedina družina u Srbiji koja se takmiči u svim disciplinama i to, najčešće, i sa ekipama. U poslednjih deset godina Pančevci su uvek u prvih deset klubova u Srbiji, a drugi u Vojvodini.


Veljković je već četiri mandata  član UO SS Srbije, bio je u jednom mandatu i potpredsednik. Trenutno je i potpredsednik Streljačkog saveza Vojvodine. Osam godina je bio predsednik Komisije za informisanje SSS i glavni urednik časopisa Sportsko streljaštvo. Inicijator je i jedan od osnivača Lige pionira i mlađih juniora Vojvodine koja od 2000. godine okuplja najmlađe vojvođanske strelce u velikom broju. Sudijsku karijeru počeo je 1980. a od 2005. je internacionalni arbitar sa “B” licencom.


Njegovim ogromnim zalaganjem i sjajnom saradnjom sa Vojskom Srbije  izgrađeno je  strelište  za pušku velikog kalibra  na 300 m u Pančevu za Prvenstva Evrope 2005. i 2011.  a na ova dva šampionata bio je i direktor takmičenja. Na Svetskom kupu u Kovilovu u Beogradu  2010. bio je šef protokola. Za izuzetan rad u organizaciji dobio je 2005. priznanje Evropske streljačke konfederacije (ESK).


- Posebno mi je drago što su i moja deca u streljačkom sportu. Kćerka Marina koja ima 24 godine, je bila uspešna takmičarka iz vazdušne i MK puške kao juniorka a sada kao seniorka povremeno pomaže ekipi. Sin Nikola, koji ima 26 godina, je stalni član naše ekipe  “Veljkovići”na tradicionalnom “Đurđevdanskom turniru” u Pančevu – dodao je Siniša Veljković.


Datum: 30.12.2015. Autor: Branimir Vasić

PROČITAJTE JOŠ...