x

Stefanović sportista godine u Kragujevcu

Stefanović sportista godine u Kragujevcu

Milutin Stefanović, strelac družine “Čika Mata” iz Kragujevca, proglašen je za najboljeg sportistu Grada Kragujevca u 2105. u tradicionalnoj 62. anketi RTV Kragujevac. Na prigodnoj svečanosti u zgradi Uprave grada priznanja sportistima uručila je proslavljena rukometašica Biljana Balać.

Stefanović je ove godine osvojio evropsko zlato vazdušnom puškom u miksu sa Andreom Arsović, kao i najsjajniju medalju na Svetskom kupu u Fort Beningu  i ispunio  normu za Olimpijske igre u Riju. Godinu je završio na petom mestu Svetske rang liste za vazdušnu pušku.

Kao takmičar i trener, predvodio je strelce kluba "Čika Mata" do ekipnih titula prvaka države u svim disciplinama.

- Prvi put u karijeri dobio sam ovo veliko priznanje i hvala RTV Kragujevac. Značiće mi mnogo kao podstrek da izdržim u 2106. koja će biti veoma naporna, sa mnogo takmičenja. Želim da u Riju na Olimpijskim igrama, dam sve od sebe u borbi za  trofeje… -rekao je Stefanović.

Ukupno je nagrađeno 13 sportista i sportistkinja, kao i još devet mladih takmičara i takmičarki.

Gradskom savezu školskih sportskih društava Kragujevac, Borku Marinkoviću predsedniku Fudbalskog kluba Vašarište, Društvu za borbu protiv šećerne bolesti i Goranu Nikoliću iz Paraolimpijske akademije "Junior" uručena su posebna priznanja za doprinos razvoju sporta.

Ugledne zvanice i brojne goste pozdravio je pomoćnik gradonačelnika za sport, Nikola Urošević.

Izvor: Radio televizija Kragujevac

Datum: 26.12.2015. Autor: Branimir Vasić

PROČITAJTE JOŠ...