Naš grad bio dobar domaćin sportistima sa invaliditetom

Protekli vikend u našem gradu obeležila je još jedna značajna međunarodna manifestacija – održane su druge po redu sportske igre za osobe sa invaliditetom, koje su pod nazivom „Beograd open 2015“ okupile više od 600 sportista oba pola i svih vrsta invaliditeta od kojih čak svaki treći iz inostranstva, iz 20 država, sa prostora okruženja i Evrope pre svega.

Teško bi bilo posebno izdvojiti neki od izuzetno bogatih i raznovrsnih sadržaja koji su se u tri dana koliko su igre trajale odvijali na terenima nekoliko sportskih centara i školskih sala i prostora širom Beograda – kao što su svečani defile posebnon značajnim učinili brojni gosti i ugledne ličnosti, među kojima predstavnici državnih institucija i ambasada, kao i originalan umetnički program, tako su i takmičenja pokazala svu draž; u pojedinačnim sportovima atletika, plivanje i stoni tenis uvek karakterišu veći broj učesnika i kategorija, šah je kao nikada bio neizvestan do zadnjeg poteza a nadmetanje biciklista je bodovano i za paraolimpijske igre ; a kod ekipa, dok su domaćini trijumfovali u sedećoj odbojci ispred Čelića, Kragujevca i Dervente isto kao i košarci u kolicima ispred Maribora i Apatina, u fudbalu za učenike škola za decu sa teškoćama sluga trijumfovao je Niš ispred Skoplja i Beograda dok je u golbalu kao i prošle godine pobednički pehar osvojila ekipa Sarajeva ispred Beograda,  Podgorice i Nikšića.

Posebnu su čast sportistima pružali u sva tri dana koliko su igre trajale svojim neposrednim prisustvom i stalnim obilaskom, druženjem sa njima i bodrenjem, potpredsednik Skupštine Republike Srbije g. Veroljub Arsić i pomoćnik Ministra unutrašnjih poslova vlade Srbije i predsednik Internacionalne policijske asocijacije (IPA) dr Nebojša Pantelić sa svojim saradnicima.

Inače, uspešan organizator susreta „Beograd open 2015“ bio je Sportski savez osoba sa invaliditetom Beograda uz puno razumevanje i podršku Grada Beograda – Sekretarijata za sport i omladinu koji je pomogao i obezbedio uslove za njihovo održavanje.

Datum: 23.09.2015. Autor: Jelena Radivojević

PROČITAJTE JOŠ...

LISTA KOMENTARA

Trenutno nema komentara u sistemu

OSTAVITE VAŠ KOMENTAR

Ime:
Prezime:
Tekst komentara:

POGLEDAJTE JOŠ I...

POVEZANI DOGAĐAJI...

POVEZANE VESTI...

AKCIJE

Ako podjednako volite sport i da pišete o njemu, odnosno znate nešto novo i zanimljivo o nekoj sportskoj temi,  a uz to želite da svoje znanje iz oblasti sporta nesebično podelite sa drugima, javite nam se. Čekamo Vas!
Zanimaju Vas informacije o određenoj sportskoj manifestaciji (turniru, prvenstvu, akciji, seminaru, itd.), pogledajte najave aktuelnih sportskih manifestacija u okviru našeg Sportskog kalendara...
Ukoliko vodite neku sportsku organizaciju (savez, klub, asocijaciju i sl.) ili ste organizator neke sportske manifestacije (turnir, akcija, seminar, sl.) i želite da je medijski promovišete, odnosno sa njom upoznate širu javnost, Savremenisport.com može postati Vaš Medijski partner...
Osetite deo atmosvere sa najzanimljivijih već održanih sportskih manifestacija putem slika koje smo zbog Vas zabeležili u okviru Foro galerije...