x

Đoković juri jedini trofej koji mu nedostaje

Novak Đoković će svakako biti u fokusu, jer je ovo jedini turnir iz Masters 1000 serije koji mu nedostaje. Mnogo puta je bio razočaran, često je gubio i finale, ali prvi teniser sveta se nada da će mu se ovaj put sklopiti sve kockice.

Endi Mari voli Sinsinati, uvek igra dobro na ovom turniru, a nakon titule u Montrealu, sigurno ulazi u ovaj turnir pun samopouzdanja. Na teren se vraća Rodžer Federer, koji je odmarao dok su drugi igrali u Kanadi i biće veoma zanimljivo videti u kakvoj je on formi.

Rafael Nadal igra sve bolje i bolje. Iako je ispao u četvrtfinalu Montreala, Španac je definitivno bolji i spremniji nego na početku sezone i biće opasnost u Ohaju. Pored Keija Nišikorija stoji ono što uvek stoji - pitanje kako će izdržati dve uzastopne nedelje napornog tenisa, u stvari, računajući Vašington, za njega je to tri.

Žeremi Šardi i Ernests Gulbis su bili iznenađenja u Montrealu, a posmatraćemo sa velikom pažnjom njihove nastupe u Ohaju. Za razliku od dama, koje dominiraju, Amerikanci nemaju baš neku veliku nadu u muškoj konkurenciji, ponovo će se najviše očekivati od Džona Iznera. Takođe, biće ovo i veoma važan turnir za Marina Čilića, koji se sprema za odbranu US Opena.

Ovo je jedan od najstarijih turnira na američkom kontinentu, prvi put je održan još davne 1899. Rodžer Federer, koji brani titulu, počeće protiv pobednika meča Pablo Kuevas - Roberto Bautista Agut, dok će prvi meč Novaka Đokovića biti protiv boljeg iz duela Žil Miler - Benoa Per.

Isto kao i momci, i devojke se sele u Sinsinati, gde će igrati mečeve na Lindner femili tenis centru i boriti se za titulu na ovom turniru Premijer kategorije. Nagradni fond je dva miliona dolara, a titulu će braniti Serena Vilijams, koja je bila bolja od Ane Ivanović. Ipak, prošlogodišnji turnir je ostao upamćen po verbalnom sukobu Ane Ivanović i Marije Šarapove tokom i nakon polufinalnog meča. Mesta ima samo za 56 teniserki i to isključivo onih najboljih.

Serena je prvi favorit, ona je sigurno ljuta nakon poraza od Belinde Benčić u Torontu i želeće pred svojom publikom da dokaže ko je gazda na WTA turu. Terenu se vraća Marija Šarapova, koja je, kao i Rodžer Federer, odmorila prošle nedelje u Kanadi i videćemo u kakvoj je ona formi.

Na prethodnom turniru eksplodirala je Belinda Benčić. Definitivno je ona sada u samom vrhu tenisa, ali pitanje je samo koliko ima snage i da li će uopšte učestvovati ovde. Isto važi i za Simonu Halep, koja je igrala finale u Kanadi, a ne smemo zaboraviti da je veoma blizu US Opena.

Ana Ivanović će već u prvom meču imati veoma nezgodan posao, u prvom kolu je slobodna, a u drugom će igrati protiv bolje iz Meča Zarina Dijas - Venus Vilijams. Jelena Janković igra protiv Medison Brengl, a u drugom kolu je takođe čeka veliki izazov pošto igra protiv bolje iz duela Medison Kuiz - Timea Baščinski.

* ATP i WTA mečeve iz Sinsinatija možete pratiti na Sport klubu (SK).

Datum: 18.08.2015. Autor: Dušica Radojković

PROČITAJTE JOŠ...