Ultra Boost konačno u Srbiji

Prva ponoćna „gerila“ trka u Srbiji „BGDmidnight10“ u organizaciji „Beogradskog trkačkog kluba“ (BRC) održana je noćas u Beogradu! Na ovaj način brojni trkači, predstavnici medija i poznate ličnosti su proslavili dolazak, po mišljenju mnogih, najbolje trkačke patike ikada kreirane - adidas ULTRA BOOST. Reč je o patici koja trkačima pruža najveći povrat energije, veću udobnost, stabilnost stopala i kontrolisano trčanje.

U beogradskom klubu THE TUBE atmosfera je noćas dostigla usijanje kada su svečano predstavljene ULTRA BOOST patike, a prvi koji su imali priliku da ih odmah testiraju bili su Mirka Vasiljević, Bojan Perić, Miloš Nadaždin, Tamara Paunović, Marija Kilibarda i trkači koji su učestvovali u prvoj ponoćnoj „gerila trci“ u Srbiji – „BGDmidnight10“.

Tačno u ponoć, 50 najhrabrijih trkača, krenulo je u osvajanje beogradskih ulica, koje nisu bile zatvorene za takmičare, staza nije bila označena, a trčalo se na sopstvenu odgovornost. Svako odstupanje od zadate rute značilo je diskvalifikaciju, a stazu dugu 10km prvi je istrčao Miloš Dajević (35:28). Odmah za njim na cilj su stigli naš državni prvak u maratonu Ivan Miškeljin (35:42) i Milan Ivić (38:54). Ni devojke nisu zaostajale, tako da je prva do cilja stigla Nataša Ćulafić (41:00), zatim Danijela Barać (43:19) i Marija Kanački (43:50).

Gust saobraćaj u gradu nije bio toliki problem takmičarima da istrče trku, koliko visoka temperatura koja je noćas iznosila preko 20 stepeni.

-Velika vlaga u vazduhu je sigurno usporila svakog od nas večeras, ali ova trka je nešto potpuno novo i drugačije u Srbiji i upravo taj stepen rizika koji nosi sa sobom, povećao je tenziju i želju za pobedom – izjavio je pobednik trke Miloš Dajević.

-Tempo večerašnje trke je bio približan Beogradskom maratonu, a osim visoke temperature i vlage najveći izazov za svakog od nas predstavljale su raskrsnice i semafori koji su imali crveno svetlo – izjavio je naš državni prvak u maratonu Ivan Miškeljin, koji je ovom nesvakidašnjom trkom obeležio pet godina takmičenja u atletici.

U prvoj ponoćnoj „gerila“ trci u Srbiji trčalo se Dobračinom ulicom, Braće Jugovića, Bulevarom Despota Stefana, Džordža Vašingtona, Takovskom, Kneza Miloša, Savskom i Karađorđevom ulicom, Savskim i Dunavskim kejom, Tadeuša Košćuškog, Cara Dušana i nazad do kluba THE TUBE u Dobračinoj ulici. Tri prvoplasirana takmičara u obe kategorije adidas je nagradio sa 10, 7 i 5 hiljada dinara, dok su najbrži trkač i trkačica osvojili na poklon najnovije Ultra Boost patike.

Datum: 15.08.2015. Autor: Cvijeta Radović

PROČITAJTE JOŠ...

LISTA KOMENTARA

Trenutno nema komentara u sistemu

OSTAVITE VAŠ KOMENTAR

Ime:
Prezime:
Tekst komentara:

POGLEDAJTE JOŠ I...

POVEZANE VESTI...

AKCIJE

Ako podjednako volite sport i da pišete o njemu, odnosno znate nešto novo i zanimljivo o nekoj sportskoj temi,  a uz to želite da svoje znanje iz oblasti sporta nesebično podelite sa drugima, javite nam se. Čekamo Vas!
Zanimaju Vas informacije o određenoj sportskoj manifestaciji (turniru, prvenstvu, akciji, seminaru, itd.), pogledajte najave aktuelnih sportskih manifestacija u okviru našeg Sportskog kalendara...
Ukoliko vodite neku sportsku organizaciju (savez, klub, asocijaciju i sl.) ili ste organizator neke sportske manifestacije (turnir, akcija, seminar, sl.) i želite da je medijski promovišete, odnosno sa njom upoznate širu javnost, Savremenisport.com može postati Vaš Medijski partner...
Osetite deo atmosvere sa najzanimljivijih već održanih sportskih manifestacija putem slika koje smo zbog Vas zabeležili u okviru Foro galerije...