x

Lea Aleksić šampionka Srbije MK pištoljem

Lea Aleksić šampionka Srbije MK pištoljem
Lea Aleksić, strelac Novog Beograda Ušća, kćerka Jasne Šekarić, osvojila je titulu juniorske šampionke Srbije MK pištoljem pobedivši u finalu finala sa 8:4 Anu Todorović iz Smedereva na strelištu na Carevoj ćupriji u Beogradu. Bronzana medalja prapala je Ani Alentijev iz Semedereva. U meču za treće mesto pobedila je Đurđinu Lazić iz Novog Beograda Ušća sa 7:3.

Posle  polufinala, u meč za zlato odmah je otišla Aleksićeva sa šest „hitova“. O drugoj učesnici  odlučilo je raspucavalje jer su po pet „hitova“ imale Ana Todorović i Ana Alentijev.  Todorovićeva je bila smirenija i prošla u meč za najsjajniju medalju. Čak tri takmičarke sa po četiri „hita“ raspucavale su koja će se pridružiti  Ani Alentrijev u meču za bronzu: Lazić, Maricki (Zuc, Sremska Mitrovica) i Kljajić (Pančevo). Prošla je Lazićeva. Pre okršaja za medalje, najbolja je bila Alentijev sa 563 kruga, Aleksić je imala 546, a Todorović 542 kruga.

Ekipno, slavilo je Smederevo sa 1.502 kruga ispred Novog Beograda Ušća sa 1.498 i Crvene zvezde sa 1.088 krugova.

U Novom Sadu u subotu i nedelju je nastavak juniorskog Šampionata Srbije. Na programu su sve discipline puškom za juniore i juniorke, kao i pištoljem slobodnog izbora na 50 metara za juniore.

Datum: 12.07.2015. Autor: Branimir Vasić

PROČITAJTE JOŠ...