x

Devetoro strelaca na Svetskom kupu u Gabali

Devetoro strelaca na Svetskom kupu u Gabali
Srećko Pejović, sportski direktor SS Srbije odredio je sastav za Svetski kup u Gabali u Azerbejdžanu, poslednji ove sezone, od 6. do 16. avgusta.

Troškove za strelce iz programa Rio snosiće  OKS, dok će  SSS morati da se nađe sredstva  za Sebića. Savez je u izuzetno teškoj finansijskoj situaciji  jer je dobio 11 miliona manje od Ministarstva omladine i sporta Srbije ove godine, koja je po broju takmičenja izuzetno obimna.

U Gabali će devetoro srpskih strelaca nišaniti medalje - puška: Milenko Sebić (C. zvezda), Milutin Stefanović („Čika Mata“) i Nemanja Mirosavljev (Novi Sad). Sebić i Stefanović gađaće sve tri discipline (vazdušna puška, MK puška -  trostav, MK puška - 60 metaka ležeći) dok će Mirosavljev gađati samo MK puškom obe discipline.

Žene: Andrea Arsović (Partizan) -  vazdušna puška i MK puška trostav.
Pištolj– žene: Jasna Šekarić, Zorana Arunović (C. zvezda) i Bobana Veličković (Bor 030). Sve tri će gađati MK i vazdušnim pištoljem.

Seniori: Damir Mikec (Policajac) i Andrija Zlatić („Aleksa Dejović“) – MK i vazdušni pištolj. Treneri su Jelena Arunović i Dragan Donević.

MK puškom trostav i 60 ležeći za muškarce i MK puškom trostav za žene u Gabali će se podeliti po dve vize, a vazdušnom puškom po tri. MK pištoljem, na “nišanu” su po dve vize, a vazdušnim pištoljem po tri.

Srbija ima ukupno osam kvota za Rio, četiri puškom i četiri pištoljem. Dve su u Granadi prošle godine na SP osvojile Andrea Arsović (vazdušna puška) i Jasna Šekarić (vazdušni pištolj), a po dve su ove godine na Svetskom kupu u Koreji osvojili Ivana Maksimović (vazdušna puška) i Dimitrije Grgić (vazdušni pištolj), u Fort Beningu Milutin Stefanović (vazdušna puška) i Damir Mikec (MK pištolj) i u Minhenu Stevan Pletikosić (vazdušna puška) i Bobana Veličković (vazdušni pištolj). Srbija više ne može da konkuriše u disciplinama vazdušna puška za muškarce i žene i vazdušni pištolj za žene jer ima po dva kvalifikovana strelca.

Datum: 15.07.2015. Autor: Branimir Vasić

PROČITAJTE JOŠ...