x

Pioniri Smedereva dobili municiju

Pioniri Smedereva dobili municiju
Na prvom humanitarnom turniru ove godine, organizovanom da bi se prikupila sredstva za nabavku MK municije za mlade smedrevske strelce u strelištu u novoj dvorani učestvovalo je 59 ekipa, a prikupljeno je 26.000 dinara tako da će se nabaviti 2.000 metaka za pionire i pionirke družine Smederovo.

Pobedniku turnira, ekipi  „Živojinovići“, koju su činili strelac Smedereva, pionir Nemanja Živojinović i njegov otac Miša, pripale su zlatne medalje i pehari za ukupan rezultat od 144 kruga. Drugo mesto i srebrne medalje osvojila je ekipa „Dženan“, u sastavu nekadašnji strelac „Smedereva“ Ksenija Spasić i njena drugarica Vesna Stojković sa ukupno 141 krugom, a treće mesto i bronzane medalje osvojili su „Dimitrijevići“, strelac, pionirka Tijana Dimitrijević i njen otac Milorad sa ukupno 139 krugova. 

Pehar za najboljeg strelca amatera dobio je Miroslav Đorđević za rezultat od 68 krugova, a najbolji strelac sa 82 kruga bio je Goran Nikolčević iz Streljačkog kluba „Heroj Srba Bezbednost“.

Pehare i medalje uručila je Jelena Tasić, predsednik Stručne komisije Streljačke družine „Smederevo“ koja je bila i inicijator ovog turnira, za koji, pokazalo se već sada, vlada veliko interesovanje.

- Pokazalo se da streljaštvo ima brojne poklonike u Smederevu i da žele da pomognu klubu koji se nalazi u nezavidnoj finasijskoj situaciji – istakla je Jelena Tasić.- Zbog toga ćemo nastojati da organizujemo još nekoliko sličnih turnira.

Na turniru su učestvovali članovi Upravnog odbora i svih komisija SD „Smederevo“, aktivni strelci, rekreativci, učesnici Smederevske lige u streljaštvu, roditelji i rođaci strelaca, simpatizeri streljaštva i drugi. Gađalo se ekipno serijskom vazdušnom puškom. U ekipama su mogli da gađaju jedan strelac i jedna osoba koja se nikada ranije nije bavila streljaštvom. Oba takmičara gađala su sa po 10 dijabola za ocenu i 5 za probu. Konačan rezultat je zbir rezultata oba strelca iz ekipe. Ovakvim propozicijama omogućeno je učešće i osobama koje se ranije nisu bavile streljaštvom. Kotizacija za učešće po ekipi iznosila je 400 dinara.


Datum: 20.06.2015. Autor: Branimir Vasić

PROČITAJTE JOŠ...