x

Lepši deo na Univerzijadu, podmladak u Plzenu

Lepši deo na Univerzijadu, podmladak u Plzenu
Sportski direktor Streljačkog saveza Srbije Srećko Pejović odredio je konačan sastava za Univerzijadu u Gvangžuu u  Koreji od 3. do 14. jula gde će učestvovati samo lepši deo srpskog streljaštva.

Srbiju će predstavljati šest takmičarki. Puškom će gađati Ivana Maksimović („Akademija Maksimović“), Dragana Todorović (Novi Beograd Ušće) i Katarina Biserčić (Niš) a pištoljem Jasmina Grgić (Smederevo), Aleksandra Ristović (Zvezdara) i Danica Rašeta (Zemun Centar). U vođstvu su trener za pušku Stefan Višekruna i trener za pištolj Mitja Grgić.

Pejović je, takođe, odredio i selekciju za turnir „Olimpijske nade“ u Plzenu od 9. do 14. juna. Deo strelaca odlazi o trošku SS Srbije (za njih će  platiti smeštaj kotizaciju i municiju, klubovi plaćaju ishranu) dok će za deo strelaca troškove snositi Streljački savez Vojvodine. SS Srbije je platio i autobus strelce i trenere koji polaze 9. juna.

Puškom će se nadmetati - juniori: Stevan Jovanović i Miloš Ivanović („Čika Mata“, Kragujevac) i Lazar Kovačević (Jagodina) – o trošku SS Srbije, Ivana Marić (Jedinstvo, Stara Pazova), Krstina Stojanović (C. zvezda), Milica Babić (Palilula), Sanja Vukašinović, Tatjana Banjac (obe Novi Sad) -sve o trošku SS Srbije, Sofija Alimpijević (Mladost, Inđija), Isidora Stojanović (Pančevo) i Marija Kolarević (Jedinstvo, Stara Pazova) - sve o trošku SS Vojvodine. 

Pištoljem će gađati juniorka Novog Beograda Ušća Lea Aleksić -  o trošku SS Srbije i Ana Todorović (Smederevo) – o trošku kluba, kao i junior Stefan Tororović (Kolubara) - o trošku SS Srbije. Treneri su Saša Iker, Dušan Hartner i Boban Marinković.

Na takmičenju će učestvovati i petoro strelaca  čiji odlazak finansira Streljački savez Beograda. Prijavljene su četiri takmičarke puškom Jelena Todorović,  Ana Akifović i Jovana Jović (sve Novi Beograd Ušće) kao i Tamara Vukomanović (Partizan) i junior pištoljem Branko Mašanović iz Policajca. Treneri će biti Ivan Manojlović i Stefan Višekruna. Polazak je 11. juna. 

Datum: 06.06.2015. Autor: Branimir Vasić

PROČITAJTE JOŠ...