x

Srpske sudije u Mariboru i Osjeku

Srpske sudije u Mariboru i Osjeku
Srpske sudije su cenjene su streljačkom svetu  i priznanja stižu sa svih strana!

Prezidijum Evropske streljačke konfederacije (ESK) izabrao je Nikolu Marića da bude član Žirija za klasifikaciju na Šampionatu Evrope MK oružjem u Mariboru  od 18. jula do 2. avgusta. Organizacioni komitet ovog takmičenja, na kome će evropski strelci poslednji put u ovom olimpijskom ciklusu imati prilike da overe olimpijske vize MK oružjem  za Rio 2106, pozvao je i Mitju Grgića da bude glavni sudija na vatrenoj liniji na strelištu za sve discipline na 25 metara, a Petra Podraščića  da mu bude  pomoćnik.

“Bronzana”  iz Barselone 1992. Aranka Binder određena  je da bude arbitar na Svetskom kupu za strelce - paraolimpijce Osijeku od 8. do 14. jula.
- Ovo je još jedna potrda kvaliteta sudijskog kadra iz Srbije i ujedno priznanje ne samo našoj sudijskoj organizciji već i srpskom streljačkom sportu u celini – rekao je Nikola Marić.- U pitanju su veoma značajna takmičenja i  organizatori su pozvali naše sudije ceneći pre svega njihovo znanje, ali i ugled. Imamo jako dobru saradnju sa sudijskim i streljačkim organizacijama zemalja u regionu i na naša međunarodna takmičenjima uvek pozivamo i njihove sudije. To je u obostranom intersu jer se razmenjuju iskustva i stiču nova znanja.

Nikola Marić je bio odlukom Međunarodne federacije streljačkih sportova (ISSF)  u žiriju i  na Svetskom kupu u Minhenu 2012, a odlukom ESK i na Šampionatu Evrope MK oružjem 2013. u Osijeku.

Mitja Grgić je prošle godine na Svetskom kupu u Mariboru bio glavni sudija na strelištu za 25 metra i svetski je priznati ekspert za ove discipline. 

Datum: 16.06.2015. Autor: Branimir Vasić

PROČITAJTE JOŠ...