x

Paž oduševio Minhen sa tri magična trika

Paž oduševio Minhen sa tri magična trika
Fenomenalnim nastupom kojim je publiku na olimpijskom stadionu u Minhenu podigao na noge, Francuz Tomas Paž, pobedio je zvaničnog Red Bull X-Fighters šampiona Denija Toresa iz Španije i pretvorio bitku za titulu u četvorostruku borbu.

MINHEN, Nemačka - Nakon što je iz svoje torbe s trikovima izvukao najbolje što je imao, Tomas Paž je osvojio prvu pobedu u svojoj Red Bull X-Fighters karijeri pred 30.000 gledalaca u Minhenu protekle subote. Leteći Francuz je izveo tri najteža trika koja postoje i tako osvojio senzacionalnu pobedu ispred Toresa, na najvećoj evropskoj stazi ikada sagrađenoj, a da nije izveo nijedan backflip - trik koji lukavo izbegava od 2009. Paž je sad po bodovima izjednačen sa Livajem Šervudom sa Novog Zelanda na vrhu tabele, pred finale sezone koje će se održati u Sidneju. Japanac Eigo Sato je u Minhenu osvojio treće mesto izvanrednim nastupom.

Šervud je pred takmičenje u Minhenu imao vođstvo od 80 poena, ali u Nemačkoj je osvojio razočaravajuće peto mesto, nakon što je bio izbačen u četvrt finalu od Paža, koji je postao miljenik publike zahvaljujući svojim naelektrisanim skokovima: Special Flip koji je izveo van sedišta motora, Volt tokom kojeg se okrenuo u vazduhu iznad motora u letu i Flair - okrećući se 540 stepeni u vazduhu. "Imao sam mnogo trikova da izvedem večeras i osetio sam da me publika podržava," rekao je Paž, koji je nagovestio da će možda uskoro ponovo pokušati da izvede backflip. "Ovo je bilo najstrašnije takmičenje na kojem sam ikada učestvovao."

Paž sada ima jednako poena kao Šervud (235), pobednik u Dubaiju i Madridu, pred finale sezone u Sidneju 6. okrobra. Tores, koji je osvojio drugo mesto u Madridu i Minhenu, sada je treći u sveukupnom plasmanu sa 185 poena, dok je Havijer Vilegas iz Čilea četvrti i još uvek u borbi za titulu.

Rezultati: 1. Tomas Paž (FRA), 2. Deni Tores (ESP), 3. Eigo Sato (JAP), 4. Havijer Vilegas (CHI), 5. Maikel Melero (ESP), 6. Livaj Šervud (NZL), 7. Rob Adelberg (AUS), 8. David Rinaldo (FRA), 9. Hans Akerman (GER), 10. Met Ribo (SUI), 11. Blejk Vilijams (AUS), 12. Remi Bizo (FRA)

Sveukupni plasman: 1. Šervud (235 poena), Paž (235), 3. Tores (185), 4. Vilegas (175), 5. Sato (145), 6. Tod Poter (USA) 145, 7. Adelberg (145), 8. Melero (130), 9. Ves Agi (Usa) 80, 10. Džoš Šian (AUS) 55.
Datum: 14.08.2012. Autor: Nikola Nedeljković

PROČITAJTE JOŠ...