x

Hermina Lukač šampionka, Kristina Ljubenković vicešampionka sveta

Hermina Lukač šampionka, Kristina Ljubenković vicešampionka sveta
Poslednjeg dana Šampionata sveta u kuglanju u kadetskoj konkurenciji u nemačkom gradu Špajherzdarfu srpski podmladak osvojio je četiri trofeja – zlato, dva srebra i bronzu.

Od šest medalja u konkurenciji kadetkinja, Srbiji su pripale četiri. Zlatom se u pojedinačnoj konkurenciji – klasik okitili Hermina Lukač sa 609 čunjeva, a bronzom Kristina Ljubenković sa 591 čunjem. U kombinaciji, za koju su se računali rezultati iz ekipnog dela i pojedinačnog – klasik, srebro je pripalo  Kristini Ljubenković sa 1.182 čunja (ekipno 591, pojedinačno 591) a bronza Hermini Lukač sa 1.179 čunjeva (570 i 609). U pojedinačnom delu srebro je osvojila Slovenka Nika Radelj sa 598 čunjeva, dok je u kombinaciji pobedila Čehinja Nikola Portišova sa 1.187 čunjeva (600 i 587).

U pojedinačnom finalu za kadetkinje igrale su i  Ana Boškov koja je sjajna peta sa 587 čunjeva i Angela Zolani, koja je osvojila odlično 14. mesto sa 556 čunjeva. U kombinaciji Angela Zolnai je visoko plasirana na deverom mestu sa 1.149 čunjeva (593 i 556), a Ana Boškov je 13. sa 1.135 čunjeva (548, 587).  U obe discipline srpske kedetkinje su u „top 15“ što je izuzetan uspeh  selekcije koju je vodio selektor Ljubomir Štetin. 

Srpski mladi kuglaši i kuglašice završili su učešće na Šampionatu sveta sa ukupno sedam medalja tri zlatne, dve srebrne i dva bronzane. Zlatom su se okitili Hermina Lukač (pojedinačo – klasik), Marko Antić i Sebastijan Molnar (tandem), Marko Antić i Hermina Lukač (miks tandem), srebrne medalje pripale su Kristini Ljubenković (pojedinačno za kombinaciju) i ženskoj reprezentaciji u kojoj su bile Hermina Lukač, Kristina Ljubenković, Angela Zolnai, Ana Boškov i Olivera Čikoš dok su se bronzama okitili Kristina Ljubenković (pojedinačno – klasik) i Hermina Lukač (pojedinačno -za kombinaciju).

Datum: 14.05.2015. Autor: Branimir Vasić

PROČITAJTE JOŠ...