x

Muški badminton dublovi među 16 najboljih u Sloveniji

Muški badminton dublovi među 16 najboljih u Sloveniji
Srpski seniorski badminton ispunio je očekivanja na još jednom međunarodnom turniru. Na tradicionalnom takmičenju Slovenia International 2015, koji je od 7. do 10. maja 2015. u Medvodama okupio 190 badmintonca i badmintonki iz više od 20 zemalja, zabeleženo je nekoliko važnih pobeda i tako su “upisani” novi bodovi za svetsku i evropsku rang listu. Ipak, najdalje su stigli muški dublovi Igor Bjelan, Dragoslav Petrović i Borko Petrović, Miodrag Kaličanin koji su poraženi u duelima za četvrtfinale, od Hrvata Zvonimira Durkinjaka i njegovog imenjaka Hoelblinga, odosno tajlandsko-mađarske kombinacije Karnhopa Athaviroj, Đerđeli Kraus. Prethodno, u prvom kolu glavnog žreba, Bjelan i Dragoslav Petrović su pobedili Slovence Martin Adler, Dani Klančar, dok su Borko Petrović i Kaličanin bez borbe prekočili Abdelrahmana Abdelhakima i Ahmeda Salaha iz Egipta. 

Igor Bjelan je u muškom singlu, posle sjajnog rezultata na Hellas International 2015, gde se probio među 16 najboljih igrača u singlu, još jednom potvrdio da se nalazi u sjajnoj formi. Naš državni prvak je vezao tri pobede u kvalifikacijama koje su ga odvele u glavni žreb. Međutim, nije imao sreće budući da je u borbi za osminu finala naleteo da Azijata Adija Pratama iz Indonezije. Dragoslav Petrović je stao na korak od plasmana u glavni žreb. Nakon pobeda nad domaćim takmičarem Martinom Adlerom i Mađarem Jozefom Mešterom naš dojučerašnji junior izgubio je posle velike borbe i tri seta od Šveđanina Danijela Ojara. Ilija Pavlović i Borko Petrović preskočili su prva kola kvalifikacija pobedama nad Francuzem Džimijem Noblekurtom, odnosno Hrvatem Lukom Zdenjakom. Ipak, u drugim kolima Pavlović je izgubio od Tajlanđanina Karnpopa Athaviroja, a Borko Petrović od Šveđanina Petera Jangvesona. U prvom kolu kvalifikacija Miodrag Kaličanin je poražen od Finca Jonasa Korhonena, a Milica Simić od domaće takmičarke Ane Marije Setine.

“Igor Bjelan je plasmanom u glavni žreb muškog singla pokazao da se nalazi u odličnoj formi što može da nas raduje jer će on, uz Milicu Simić, biti naš predstavnik na Prvim letnjim evropskim igrama mladih u Bakuu u drugoj polovini juna. Ostali takmičari su dali svoj maksimum, a da je bilo malo više sreće ostvarili bi bolji plasman. Naredni izazov koji očekuje naše seniore na međunarodnoj sceni jeste turnir u Litvaniji od 4. do 7. juna na kojem će igrati Bjelan i Simićeva“, kazao je glavni trener badminton reprezentacija Srbije Milan Barbir.

Vlada Republike Srbije – Ministarstvo omladine i sporta obezbeđivanjem neophodnih finansijskih sredstava u značajnoj meri je doprinelo učešću našeg tima na Slovenia International 2015.
Datum: 11.05.2015. Autor: Badminton savez Srbije

PROČITAJTE JOŠ...