x

Ponjavić odredio kuglaše za SP u Nemačkoj

Ponjavić odredio kuglaše za SP u Nemačkoj
Miloš Ponjavić, selektor seniorske muške kuglaške reprezentacije Srbije, odlučio se da na ekipni Šampionat sveta u Špajherzdorf u Nemačjkoj od 13. do 23. maja, posle priprema u Banji Junaković, povede devetoricu igrača. 

Na spisku su: Vilmoš Zavarko, Daneil Tepša (obojica Sport Podbrezova, Slovačka), Robert Ernješi (Segedin), Goran Ostojić, Čongor Baranj, Miloš Simijonović, Radovan Vlajkov i Igor Kovačić (svi Beograd),  Uroš Jagličić (Metalac, Gornji Milanovac).
 - Goran Čaluković iskusni prvotimac vicešampiona Metalca iz Gornjeg Milanovca ostaje, nije sanirao povredu leđa kako valja a za tako jak i naporan turnir potrebni su mi potpuno zdravi igrači. Zato i vodim devetoricu, ima dosta utakmica i moramo da vodimo računa da sačuvamo svežinu ekipe - kaže Ponjavić.- Pripreme smo odradili odlićno, bile su dosta naporne ali su ih svi dobro podneli. Igrači će trenirati po planu do polaska u Nemačku  11. maja, uoči odlaska biće još jedan jak trening. Imamo moćan tima sa mnogo mladih kuglaša, možda smo i najmlađa selekcija na ovom SP. Za nas Šampionat sveta već moće da počne...

Kuglaši Srbije igraće u „C“ grupi sa Slovenijom, Nemačkom i kvalifikantom. Kvalifikanti su BiH, Estonija, Crna Gora i Danska i igraće za popunu tri mesta u grupama. 

U „A“ grupi kod kuglaša su Rumunija (vicešamion sveta), Poljska, Francuska i kvalfikant, u „B“ grupi Mađarska (šampion sveta), Hrvatska, Slovačka i Italija, i u „D“ Austrija, Češka i kvalifikant.

Kuglašice Srbije igraće u“D“ grupi sa Češkom (bronza sa prošlog SP), Slovačkom i Estonijom. U „A“ grupi za kuglašice su Rumunija (vicešampion sveta), Austrija, Italija i Danska, u „B“ grupi Mađarska (šampion sveta), Nemačka, Poljska i kvalifikant, u „C“ grupi su Hrvatska (bronza sa SP 2013), Slovenija, BiH i kvalifikant. Kvalifikanti su Crna Gora i Francuska.

Po završetku takmičenja po grupama, dve najbolje ekipe igraće unakrsno  četvrtfinale: prvi iz „A“ sa drugim iz „C“, drugi iz „A“ sa prvim iz „C“, odnosno prvi iz „B“ sa drugim iz „D“ grupe kao i drugi iz „B“ sa prvim iz „D“.

Selektor seniorki Dragan Fatović odredio je ranije reprezentcaiju za SP: Hermina Lukač, Livia Santo, Zorica Barać (sve Pionir), Maja Đukić, Jovana Stantić (obe Radnički, Novi Sad), Jasmina Anđelković (Džambo invest, Novi Sad), Marija Kresović (Kristal) i Ksenija Milosav (SPC Vojvodina, Novi Sad).

Datum: 10.05.2015. Autor: Branimir Vasić

PROČITAJTE JOŠ...