x

Dobar žreb za srpske kuglaše na kadetskom SP

Dobar žreb za srpske kuglaše  na kadetskom SP
Žreb za kadetsko pojedinačno i ekipno Prvenstvo sveta u Špajherzdorfu (8 - 13. maj) bio je povoljan za srpske mlade kuglašice i kuglaše, jer su, u disciplinama gde imamo više predstavnika, raspređeni tako da je, do polufinala i finala, izbegnut međusobni duel.

Sa duge strane, protivnici su iz jakih kuglaških nacija i kako je dobro primetio generalni sekretar KSS Vojko Pavlović, kada je na okupu samo 12 zemlja koje su procenile da imaju kvalitet za mikseve i tandeme, tada nema slabih rivala. Mali hendikep je bio što  u disciplinama gde je bilo upražnjenih mesta, Srbija nije imala sreću i ni jednom nije izvučena iz šešira za popunu.

U miksu, Srbija je imala jednog predstavnika i rival će im biti kombinacija Poljske 2.
U tandemima za kadetkinje, Srbija je ostala sa jednim parom i protivnik će im biti tandem Slovenije. Kod kadeta, Srbija je, takođe,  ostala sa jednim tandemom koji će igrati protiv Austrije  U sprintu za kadetkinje, dve srpske predstavnice igraće protiv Slovenije 2 odnosno Austrije.

U sprintu za kadete, gde smo imali na prošlom SP 2013. u Zalaegersegu, „srebrnog“ Kujundžića i „bronzanog“ Lainšaka, na osnovu tih rezultata dobili smo tri mesta: Srbija 1 – Francuska, Češka – Srbija 2 i Slovenija - Srbija3 i svi su tako raspoređeni da je prvi susret moguć tek u polufinalu.

- Žreb je neka vrsta lutrije i imena protivnika ne znače mnogo - kaže selektor kadeta Mirko Čukvas.-  U miksu i tandemima, dve pobede donose najmanje bronzu, a u sprintu sa tri pobede se osvaja medalja. 

Selektor kadetkinja Ljubomir Štetin je podvukao:
- Kokurencija je jaka, nema slabih, dva puta igramo sa Slovenkama, jednom sa predstavnicom Austrije. Trenutno, važno je da se koncentrišemo na ekipni deo u subotu, dobar početak bi nam dao pravu injekciju optimizma...

Štetin je za ekipni deo u subotu 9. maja odredio ovaj sastav: Kristina Ljubenković (11,20), Angela Zolnai (12,30), Ana Boškov (14,50) i Hermina Lukač (16,00). Rezerva je  Olivera Čikoš.

Datum: 09.05.2015. Autor: Branimir Vasić

PROČITAJTE JOŠ...