x

Luka Popović odbranio titulu na Trofeju Beograda u streličarstvu

N/A
Streličar Luka Popović reprezentativac Elit arčerija iz Beograda pobedio je olimpik stilom na "Trofeju Beograda u streličarstvu" na  Zvezdari, dok je kompaund stilom (složeni lukovi, lukovi sa točkićima) slavio Danilo Mioković iz Pančeva.

Organizator turnira, klub BSK, dodelio je i pehare pokrovitelja "Trofeja Beograda" Sekretarijata za sport i omladinu Beograda najboljim mladim streličarima po rezultatu - juniorki Mariji Ljubinković (BSK) za 625 krugova kompaund stilom i kadetu Rolandu Klajneru (Kastl arčeri, Temerin) za 590 krugova istim stilom.

Popović je odbranio titulu pobedivši u raspucavanju Dragana Karafilipovića iz Naisusa (Niš), dok je bronza pripala Dejanu Margetiću iz Kalemegdana. Pre raspucavanja Popović je imao najbolji rezulta od 600 krugova (dva puta 70 metara, 404 i 296). Katarina Milošević (Niš) pobedila je u konkurenciji dama olimpik stilom ispred drugarice iz kluba Svetlane Nikolić i Jadranke Baćović iz BSK. Tina Mastilović (Pravi put, Zemun) bila je najbolja juniorka ovim stilom, dok je Isidora Veličković (Naisus) bila najpreciznija kadetkinja.  Kadet Košutnjaka Nikola Rogulja pobedio je olimpik stilom, Marko Đukić (Košutnjak) bio je najuspešniji stariji pionir, a Anđela Rogulja iz istog kluba najbolja starija pionirka.  Mlađi pionir  Marko Guteša oborio je na 25 m državni rekord olimpk stilom sa 622 kruga. Stari rekord bio je 615 krugova. Najbolja mlađa pionirka bila je Danijela Đikiv iz Elit arčerija.

Mioković je u finalu kompaund stilom pobedio Slavoljuba Ilića (Arenba br. 1 Beograd) dok je bronzu osvojio Velimir Kojić iz obrenovačkog Odiseja. Pre raspucavanja Mioković je bio prvi sa 688 krugova (339 i 349). Sve tri medalje kompaund stilom za dame  i junorke pripalke su takmičarkama BSK. Kod seniorki redosled je bio Biljana Mitrović, Vesna Matković i Radmila Batinić, a kod juniorki Marija Ljubinković (BSK), Jasmine Živković i Sonja Trobožić. Beatriks Bartok (Kastl arčeri) bila je najbolja mlađa pionirka kompaund stilom. Golim lukom pobedio je Emil Karahasan ispred Darka Gajića (obojica Pravi put, Zemun).
Datum: 14.10.2013. Autor: Branimir Vasić

PROČITAJTE JOŠ...